Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op foto’s de verbazingwekkende uitbarsting van activiteit van een van de vreemdste kometen in het zonnestelsel

29P / Schwasmann bewaker, voorheen bekend als Schwassmann-Wachmann 1, is een .-bestand komeet tijdschrift van zonnestelsel, werd op 15 november 1927 ontdekt door Astronomie wetenschappers Duitsers Friedrich Karl Arnold Schwasmann en Arno Arthur Wachmann bij het observatorium in Hamburg, Duitsland. Deze komeet is nauwkeuriger centauri Energiek. Een centaur is een klein lichaam in het “reuzengebied” tussen Jupiter En Neptunus, en 29p in dit geval a in een baan om de aarde Enigszins excentriek (0,04) ligt iets verder van Jupiter (6 .) astronomische eenheden voor een komeet voor 5,2 astronomische eenheden voor de planeet). Actief, betekent dat er soms een bestand wordt weergegeven komeet activiteit, wat betekent een haar en/of een een rij.

Deze komeet, waarvan de kern ongeveer 60 kilometer in diameter is, is ongebruikelijk: in normale tijden is hij rond Grootte 16, maar meerdere keren per jaar plotseling uitbarstingen van activiteit waardoor het binnen een paar uur 1 tot 5 graden helderder wordt (dwz 2,5 tot 100 keer helderder), voordat u terugkeert naar helderheid Meestal binnen een week of twee.

29P Ik heb een telefoon Explosie van activiteit Eind september omringde het het met een “korst” van stof dat zich heeft verspreid en sindsdien is verdwenen, zoals hieronder te zien is in Video geplaatst door Terry Lovejoy op 5 oktober. Deze video toont de evolutie van de komeet tussen 28 september en 5 oktober. In de laatste afbeelding is de stofkorst ongeveer 200.000 kilometer in diameter, bijna anderhalf keer de diameter van Jupiter.