Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op dinsdag vliegt William Shatner van “Star Trek” naar “Space, the Frontier of Infinity”.

Hij is de legendarische kapitein van de Enterprise-series en films Star TrekHij stak echter nooit zijn neus in de ruimte. Normaal, hij is maar een acteur. Maar het is nog niet te laat, en
William Shatner Zo bevind je je al snel op de reis naar de “grenzen van het oneindige”. Hij rijdt met drie andere passagiers uit West Texas aan boord van een raket
blauwe oorsprong Een suborbitale vlucht wordt de tweede vlucht van de miljardair
Jeff Bezos. Een evenement dat fans van dit populaire cultuurfenomeen zal bekoren, dat generaties astronauten heeft geïnspireerd.

“Het enige dat ik niet wil zien, is dat Gremlin me van de andere kant aankijkt”, grapte de Canadese acteur in een video van Blue Origin. Op 90-jarige leeftijd wordt hij de oudste persoon die de ruimte bereikt.

mediastunt

Het besluit van Blue Origin om een ​​van de beroemdste sci-fi-ruimtereizigers uit te nodigen is niet onschuldig: het zou de publieke belangstelling voor de wedloop tussen de vele particuliere bedrijven in de sector moeten helpen behouden. In juli vloog de Britse miljardair Richard Branson aan boord van een Virgin Galactic-ruimtevaartuig, slechts enkele dagen voor Jeff Bezos, op de eerste bemande vlucht van een New Shepard-raket. SpaceX van zijn kant stuurde in september vier ruimtetoeristen voor drie dagen in een baan om de aarde, een missie die het onderwerp was van de Netflix-serie.

“Het nemen van een beroemdheid als William Shatner, die wordt geassocieerd met de ruimte, brengt een soort opwekking met zich mee en wekt media-aandacht”, zegt Joe Chapowski, een public relations-expert aan de Universiteit van North Carolina. Deze ruimtevlucht zou in totaal ongeveer tien minuten duren, waarvan ongeveer vier gewichtloos. Het ruimteschip reist direct boven de Kerman-lijn, die volgens de internationale overeenkomst de ruimtegrens markeert op een hoogte van 100 km.

READ  Meta plant massaontslagen, volgens de Amerikaanse pers

Jeff Bezos, een enorme “Star Trek”-fan.

Merk op dat de string Star Trek Het is nauw verwant aan het Amerikaanse ruimteprogramma. NASA’s eerste spaceshuttle kreeg de naam ‘Enterprise’, naar het ruimtevaartuig dat werd bestuurd door kapitein Kirk. In de jaren zeventig maakte actrice Nicholl Nichols een video om NASA te helpen bij het rekruteren van astronauten, vooral vrouwen en minderheden. Andere acteurs hebben deelgenomen aan USAID-conferenties of hun stem gegeven voor documentaires.

“Vijftig jaar heeft Star Trek generaties wetenschappers, ingenieurs en zelfs astronauten geïnspireerd”, zei de Amerikaanse astronaut Victor Glover in 2016 in een documentaire waarin hij de overeenkomsten onderzoekt tussen het onderzoek dat in de serie is uitgevoerd en dat van vandaag aan boord van de internationale ruimte. Station. Nog een bekende fan van Star Trek ? Jeff Bezos zelf. Leg bijvoorbeeld uit hoe Alexa, de stemassistent van Amazon, werd geïnspireerd door de Star Trek-computer. Hij verscheen zelfs, onherkenbaar onder de make-up van de ruimte, in Star Trek Unlimited anno 2016.

De bekendheid van William Shatner is ook een welkome afleiding voor Blue Origin. Sommige werknemers – vroeger en nu – beschuldigen het bedrijf van het handhaven van een “giftige” werkomgeving, waar discriminatie op grond van geslacht alomtegenwoordig is. In een tekst die eind september online werd geplaatst, hekelde het personeel het gebrek aan personeel en middelen en de intense druk om de kosten en vertragingen te verminderen, wat de vliegveiligheid in gevaar brengt.

William Shatner, Hugh Laurie, David Hasselhoff: de 10 beste acteurs en zangers van de tv-serie