Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nachtweg – wanneer management de veiligheid en het milieu ondermijnt

We hebben hier al een geval genoemd gele koplampen, lange tijd verplicht in Frankrijk, terwijl witte koplampen verboden waren… voordat het in 1993 opnieuw werd goedgekeurd. Dit kwam de veiligheid ten goede omdat ze over het algemeen een betere verlichting bieden. Maar dit zijn niet de enige items die onze lieve administratie (vrij letterlijk) heeft verboden.

Denk bijvoorbeeld aan waarschuwingsknipperlichten. Vóór 1973 werden ze louter en alleen door onze autoriteiten weerlegd! Zozeer zelfs dat het de import van sommige modellen belemmerde, zoals de BMW 2002 blijkbaar, omdat de fabrikant het assemblageproces voor Frankrijk niet wilde veranderen. Toen werd deze uitrusting verplicht … maar niet vóór 1979.

Nog een verboden snuisterij: de van binnenuit verstelbare buitenspiegels. Mercedes-Benz SL R107 kreeg het in 1971 … behalve in Frankrijk, waar dealers de originele spiegels moesten demonteren, zeer goed gecombineerd, om meer primitieve elementen op de deur te installeren.

Deze Citroën Xantia is niet een van de eerste fabrikanten: hij heeft al een derde remlicht, waar de modellen uit 1993 geen gebruik van maakten.

Onlangs was dit het derde remlicht dat door enkele opgewonden staatsdienaren gedoemd was te zuchten. Als u uw auto erin installeert, riskeert u een boete te betalen! Het maakt niet uit of ze in de VS nuttig blijken te zijn door kettingbotsingen te verminderen! Toen, in 1996, werd het verplicht op nieuwe auto’s. Logica als je ons betrapt!

Dezelfde verbodslogica is gangbaar in andere belangrijke automobielsectoren, zoals bijvoorbeeld brandstof. Terwijl we in Duitsland het gebruik van brandstoffen van plantaardige oorsprong, zoals koolzaadolie, in dieselmotoren aanmoedigen (indien technisch haalbaar), is dit in Frankrijk verboden. Terwijl het ecologisch is! Zo is er in Frankrijk een vrij geheime sector ontwikkeld om frituuroliën op te halen bij restaurants (vooral fastfoodrestaurants). waarom ? Om het te filteren en te gebruiken in plaats van diesel.

READ  Oproep om maandag te staken bij Galeries Lafayette tegen gezondheidskaart

Het is praktisch gratis, geschikt voor iedereen en maakt het gebruik van alleen hernieuwbare energiebronnen mogelijk, maar … de autoriteiten hebben veel aanhangers van deze alternatieve brandstof beboet, die ze ontdekten door simpelweg hun gas in te ademen. Uitlaat… die naar frituren ruikt.

Nachtweg - wanneer management de veiligheid en het milieu ondermijnt

Voor nu, weet dit, het is verboden om E85 in uw brandstoftank te doen, zelfs als het nauwelijks een technisch probleem is als u een bepaalde dosering respecteert, als uw auto geen naar behoren goedgekeurde reservebox heeft. Het wordt beschouwd als brandstoffraude… en met een goede reden waren tot voor kort alleen voertuigen met een belasting van minder dan 12 pk geautoriseerd om deze dozen te ontvangen.

Nachtweg - wanneer management de veiligheid en het milieu ondermijnt

Laten we eindigen met een ietwat controversiële noot. Dieselmotoren die voldoen aan de Euro 6d-Temp-norm hebben geen toegang tot het Crit’air 1-label, hoewel uit een onderzoek van IFPEN op verzoek van de overheid is gebleken dat ze niet meer (of zelfs minder) vervuilen dan typen die zijn aangepast aan dezelfde standaard. Wat betekent dat, behalve het bevredigen van activisten die zich vaag zorgen maken over het milieu? Logica zou kunnen dicteren dat auto’s worden gestraft op basis van het werkelijke niveau van vervuiling, en niet op basis van politieke overwegingen…