Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Recycling, u betaalt: die oude hardware waarmee u geld kunt besparen

Rapport – Wat als u uw oude computer, oude smartphones of lege inktcartridges recyclet? Het is echt een goede manier om gemakkelijk een klein bedrag te verdienen.

Naast het helpen beschermen van het milieu, kan het recyclen van afval een manier zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit is Lisa van plan, een jonge vrouw midden in een beweging die de TF1 20H journaal volgt in het verslag bovenaan dit artikel. “Ik heb een oude computer, het is minstens vijf jaar geleden dat ik hem heb gebruikt”zoals jij zegt. Onderin de lades liggen ook oude telefoons, een paar opladers en een muziekspeler uit een andere tijd. “We verzamelen meestal dingen en vergeten”, Zij voegt toe.

Alle info over

En voor Lisa was er geen sprake van om van haar af te komen. Ze registreerde zich op een gespecialiseerde site en bood aan het terug te kopen en vervolgens te recyclen. “Ik denk de smartphone, die heb ik niet meer voor 50 euro, nu heb ik de modellen zien worden gemaakt. En de computer, misschien 500 euro, maar ik weet het niet zeker”Meisje telt.

50 gram koper in de printer

Het recyclen van hun producten voor een paar euro beloofde tientallen gespecialiseerde internetbedrijven, zoals het bedrijf Zack in Val-de-Marne. Het werd in 2016 opgericht door twee felle activisten voor de circulaire economie en accepteert de meeste dingen elektronisch.

Maar zijn ze allemaal echt waardevol? Voor telefoons, consoles en computers is het goede nieuws dat als ze nog werken, het bedrijf ze opknapt, zodat u geld kunt verdienen. Een computer kan bijvoorbeeld honderd dollar opleveren. “Ik heb momenteel een teken dat er een probleem is met het toetsenbord, dus we zullen een meer gedetailleerde diagnose stellen, dan zullen we het repareren en het zal worden verkocht”, Mede-oprichter Timothée Mével legt uit.

READ  Opschorting van het gebruik van 300 duizend doses Johnson en Johnson-vaccin

Voor andere apparaten is het moeilijk te hopen op veel, misschien een paar centen, maar het maakt nog steeds uit voor de manager. Hier wordt gebombardeerd om de ingrediënten terug te winnen. “In de printer hebben we 40 gram aluminium en 50 gram koper, en dit zijn grondstoffen die worden gedemonteerd, teruggewonnen en hergebruikt.”, Hij zegt.

Lees ook

  • Recycling: je oude elektronica is goud waard
  • Kunststofrecycling: hoe ver kunnen we gaan?

Als uw printer niet veel produceert, zijn de inktpatronen binnenin waardevoller. Het wordt gekocht door Cartouche-vide.fr, gevestigd in Vence, en het kan tot 7 euro per eenheid waard zijn, afhankelijk van het model, vooral als het niet helemaal leeg is. “Inkt is 5000 euro per liter waard, dus het is drie keer duurder dan goede champagne en er zitten kostbare materialen op de printplaat, aluminium, koper en een beetje goud”, Details van Loïc Petitpas, zijn plaatsvervanger. Ze moeten gewoon functioneel zijn. “We controleren of de printkop in goede staat is, er zijn geen krassen of stoten”, voortgezet. Daarna wordt het opnieuw verpakt en verkocht. Voor klanten is het een manier om gemakkelijk een paar dollar te verdienen. Tegenwoordig worden 3/4 patronen gewoon in de prullenbak gegooid.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Replay – Spanje – Frankrijk (1-2): The Blues brachten de Volkenbond naar huis

Spanje – Frankrijk – “Mbappe stond buitenspel”: de Spanjaarden zien rood na de overwinning van Blues

Hoeveel kost een PCR- of antigeentest tegen Covid-19 vanaf 15 oktober?

READ  L'Oréal aangeklaagd bij het Ginot Instituut voor spionage

Zijn de subwoofers gekoppeld aan de sedan-uitlaat om het geluid te versterken?

Seine-et-Marne: Een leraar die gewelddadig wordt lastiggevallen door een leerling in de klas

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
Geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
advertentie .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.