Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De podcast is steeds meer gebaseerd op de gewoontes van de Fransen

In de context van toenemende inhoud luistert bijna een op de drie Fransen nu naar podcasts.

Het enthousiasme van de Fransen voor de zogenaamde “originele” podcast (die geen heruitzending van een programma is) blijft groeien, aangezien dit nieuwe medium een ​​steeds groter deel van hun dagelijks leven is geworden, volgens een onderzoek dat op zondag is gepubliceerd. De vierde editie van het Paris Podcast Festival.

Nu luistert 33% ernaar versus 29% in 2020 en 23% in 2019, volgens deze studie van Havas Paris en het CSA Research Institute. Checker-bestand begint zich ook te ontwikkelen, volgens Julie Gilot, directeur van de gemeenschapspaal bij het CSA Research Institute, die het heeft over een “democratisering” uit de podcast.

Toegegeven, het botbeeld van een solide kern van volgers (de zogenaamde wekelijkse luisteraars) blijft hetzelfde: een 35-jarige CEO, wonend in een grootstedelijk gebied, met kinderen, sterk verbonden en een enorme consument van cultuurgoederen. Maar rekening houdend met “Maandelijkse of losse luisteraars, het profiel komt minder vaak voor: het klinkt als allemaal Frans, qua leeftijd en beroep”Mevrouw Gillot merkt op.

Steeds diverser aanbod

De originele of originele podcast gewijd aan het Paris Podcast Festival, dat plaatsvindt van donderdag tot zondag in Gaîté Lyrique in Parijs, is vanaf het begin ontworpen voor uitzending via internet, in plaats van herhalingen van radioprogramma’s. Platformen, studio’s, media, merken, bedrijven en organisaties hebben geïnvesteerd in dit nieuwe creatieve medium.

Het enthousiasme van de Fransen voor met name podcasts is te verklaren door “De explosie van de steeds diverser wordende show”, Chloe Tavitian, directeur van audioromans bij HRCLS (The Havas Group), bevestigt bijvoorbeeld AFP dat podcasts produceert die beschikbaar zijn op Spotify, die zwaar zijn op internet.

READ  In dit kleine dorpje in Mayennes heropent het bar-restaurant, gesloten sinds mei 2022, zijn deuren

voor gewone, “Podcasting is een echte weerspiegeling geworden: bijna 80% van hen zegt dat het deel uitmaakt van hun dagelijks leven, vergeleken met 74% in 2020”, aldus de studie. Opmerkelijk feit: een zeer sterke stijging van het jeugdgehalte, “Een gewoonte die waarschijnlijk verband houdt met de pandemieperiode, waar ouders liever naar schermen luisteren”, Volgens de auteurs.

Ondanks hun enthousiasme is de meerderheid van de luisteraars per week niet bereid te betalen voor het luisteren: 63% van hen geeft de voorkeur aan gratis uitzendingen met advertenties, vergeleken met 37% die betalen zonder advertenties. Het onderzoek is online uitgevoerd van 16 tot 27 augustus bij 1.007 mensen (inclusief een representatieve steekproef van omwonenden, plus een overtollige steekproef van mensen die regelmatig naar originele podcasts luisteren).

Laten we ook eens kijken – Podcast – Perspectives Episode 6: The World Beyond