Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron juicht “aanzienlijke vooruitgang in de richting van belastingrechtvaardigheid” toe

Emmanuel Macron Zaterdag verwelkomde hij de “historische” overeenkomst tussen 136 landen om een ​​minimumbelasting van 15% op te leggen aan multinationale ondernemingen, een “grote stap voorwaarts voor fiscale rechtvaardigheid”. “Al 4 jaar werken we aan een eerlijke belastingheffing van multinationals en digitale reuzen. Het belastingakkoord is te vinden in
Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling Historisch. Elke multinationale onderneming zal een belasting van ten minste 15% moeten betalen. Dit is een enorme stap voorwaarts voor het bereiken van fiscale rechtvaardigheid.”
De Franse president tweette, de dag nadat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling deze overeenkomst aankondigde, na de marsen van Ierland, Estland en Hongarije.

Deze 136 landen, die goed zijn voor 90% van het mondiale bbp, zullen dankzij deze minimumbelasting vanaf 2023 zo’n 150 miljard euro aan extra inkomsten kunnen genereren. De Franse minister van Economie Bruno Le Maire Zij had eerder aangegeven dit akkoord tijdens het Franse voorzitterschap van de Europese Unie, in de eerste helft van 2022, te willen vertalen in een rechtshandeling. NGO’s en sommige economen vonden het echter niet ambitieus genoeg en een bron van ongelijkheid tussen de rijken en ontwikkelingslanden. Volgens Oxfam krijgen de armste landen minder dan 3% van de extra belastinginkomsten.

READ  Stellantis vernieuwt zijn luxe merk Maserati