Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Werkzoekenden: wat zijn de criteria om te profiteren van de nieuwe bonus van € 1.000?

De minister van Arbeid heeft een bonus van 1.000 euro aangekondigd voor langdurig werkzoekenden. Om hiervan te profiteren, moet aan een aantal criteria worden voldaan.

Arbeidssecretaris Elizabeth Bourne maakte donderdag 7 oktober bekend € 1.000 beloning voor sommige werkzoekenden Langdurige opleiding in een bedrijf over de banen die worden aangenomen.

Vacature

“Om langdurig werkzoekenden aan te moedigen om naar een bedrijfsopleiding te gaan met een belofte van werk, krijgen ze een bonus van “1.000 euro”, aldus de minister.

Concreet zal moeten worden ingezet op opleidingen die de deuren openen naar sectoren die werkgelegenheid bieden, zoals de hotel- of bouwsector, die het standpunt van de overheid aangeven.

Betaal in twee termijnen

Bovendien is deze bijstand, zoals gedefinieerd door de minister van Arbeid, bedoeld voor langdurig werklozen. Volgens de definitie van het Nationaal Instituut voor de Statistiek: “Iemand die lange tijd werkloos is, is langer dan een jaar werkloos”. Vierentwintig maanden geleden hadden we het over ‘zeer langdurige werkloosheid’.

Wat betreft de manier waarop deze bonus wordt uitbetaald, deze zal in twee termijnen worden gedaan, “de helft aan het begin en de andere helft aan het einde van de training”, legt Elizabeth Bourne uit.

READ  "De familie geeft het Pfizer-vaccin niet de schuld, maar wil antwoorden"