Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op advies van ChatGPT bouwde hij een bedrijf van $ 25.000 op

Op advies van ChatGPT bouwde hij een bedrijf van $ 25.000 op

Een gebruiker heeft zijn methode onthuld om rijk te worden, gewoon door het advies van ChatGPT op te volgen. Binnen enkele dagen waren zijn beslissingen vruchtbaar.

Rijk worden door met je vingers te klikken is niet mogelijk, maar rijk worden door ChatGPT lijkt waarschijnlijker dan het klinkt. Een Amerikaanse ontwerper testte het en slaagde er met verschillende verzoeken in om een ​​winstgevende en waardevolle website te maken. Opmerkelijk feit: Jackson Greathouse Fall besloot om slechts $ 100 van ChatGPT vast te leggen om zijn ondernemersreis te beginnen.

“Je bent HustleGPT, een AI-ondernemer. Ik ben je menselijke moderator. Ik fungeer als een schakel tussen jou en de wereld. Je hebt $ 100 en je doel is om deze envelop zo snel mogelijk te laten groeien. Ik zal doen wat je vraagt, ‘ Zei Jackson als eerste verzoek van ChatGPT.

De ontwerper maakte de AI ook duidelijk dat er geen illegale actie was toegestaan ​​om dit doel te bereiken. Toen stelde de nieuwe versie van ChatGPT, GPT-4, voor om een ​​bedrijfssite te bouwen die verband houdt met het milieu en vooral over een “niche maar winstgevend onderwerp, met weinig concurrentie”. De eerste stap in deze waarzeggerij: een “goedkope maar pakkende” domeinnaam kopen om de site te starten.

Lay-out, artikelen en logo: helemaal klaar

De selectie wordt gemaakt op “GreenGadgetGuru.com” (site Bestaat al). ChatGPT stelde aanvankelijk een andere domeinnaam voor, maar hield geen rekening met het budget: de chatbot stelde een domeinnaam voor die zeker beschikbaar was, maar voor $ 848. Toen de domeinnaam eenmaal was hersteld, vroeg Jackson aan ChatGPT om hem een ​​”claim” te schrijven voor het beste logo op Dall-E (een andere OpenAI-suite met software voor het maken van afbeeldingen).

READ  Winkelcentrum Part-Dieu staat vol met nieuwe dingen

Na het regelen van het esthetische gedeelte (ontwerp van de site, logo, slogan…), zag ChatGPT zijn budget dalen tot $64. Vervolgens werd de site bijgewerkt om deze aantrekkelijker te maken. Hiervoor schreef GPT-4 een artikel met de titel “De 10 essentiële milieuvriendelijke hulpmiddelen voor verantwoord koken” (met echte, niet verzonnen dingen), en een Dall-E-illustratie om het te begeleiden.

Waardering op $ 25.000

En om eindelijk geld te verdienen, suggereerde de AI dat het tijd was om te investeren in advertenties. $ 40 wordt gereserveerd voor advertenties op Facebook en Instagram die gericht zijn op milieubewuste mensen. Er werden ook verschillende tweets gemaakt om de site te promoten.

Het resultaat na een dag hard werken van ChatGPT: Een investeerder heeft al een bod gedaan van $100 om 25% van het bedrijf te krijgen. Na enkele dagen van activiteiten en berichten op sociale media genereerde GreenGadgetGuru $ 1.378 aan inkomsten. Een andere investeerder deed zelfs mee door $ 500 te bieden voor 2% van het bedrijf, waarbij het bedrijf werd gewaardeerd op $ 25.000.

Op dit moment zijn er geen verdere updates gemaakt door Jackson. Het is moeilijk te voorspellen hoe ver kunstmatige intelligentie kan gaan bij de ontwikkeling van dit nepbedrijf. Er zijn echter een paar details nodig om voor een prikkie een echt imperium op te bouwen, te beginnen met het laten werken van een website, waarvan de knoppen nog niet zijn ingeschakeld.

De belangrijkste artikelen