Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De spanningen liepen op in de aanloop naar een motie van wantrouwen die maandag in overweging zou worden genomen

Vuilnisbakken die zich opstapelen in Parijs, raffinaderijen die dit weekend staken of toezichthouders die dreigen het baccalaureaat niet te halen… Het beroep van premier Elizabeth Bourne op donderdag 16 maart op artikel 49.3 om de wet op de pensioenhervorming goed te keuren, sterkt de vastberadenheid van de stakers alleen maar. Er waren acties gepland voor dit weekend vóór de staking van 23 maart.

In raffinaderijen het spook van lange verstoppingen

Op het gebied van raffinaderijen stijgt de woede lichtjes. Bijna vijf van de zeven raffinaderijen zullen naar verwachting halverwege volgende week worden gesloten.waarschuwt Eric Sellini, CGT-coördinator bij TotalEnergies. “Die van Donge en La Mède al, Normandië is in de maak en zal op maandag of dinsdag zijn, net als het feest van Gravenchon. Ten slotte zal Petronius’ dag ook op dinsdag zijn.” Details syndiceren. Moeten we een “remake” verwachten voor het najaar van 2022, toen de tankstations droog stonden? “Vandaag zijn we er nog niet, maar het incident van gisteren kan situaties verharden.”denkt Jeffrey Cayon, coördinator van CFDT.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Pensioenhervorming: “Al vroeg waren energiewerkers zich bewust van hun vooraanstaande plaats in de economie”

Vakbondsleden waarschuwen dat bevoorrading niet alleen mogelijk is via actieve importdepots, wetende dat sommigen, in dit geval uit Duinkerken en Fos-sur-Mer, in staking zijn. “Er zijn zo’n 400 tot 500 tankstations verspreid over het land die al met leveringsproblemen kampen voor een paar producten.”wijst de heer Sellini erop, waarbij hij aangeeft dat de regio Ile-de-France en de grote agglomeraties van het grootste belang zijn.

READ  Supermarkt: dit zijn de besparingen die u kunt maken door eersteprijsproducten te kopen

Wat elektriciteit betreft, zullen de productieverlagingen doorgaan. “De sit-ins werden niet opgeheven, integendeel, ze werden verlengd.”Volgens de CGT schommelt de daling een week lang tussen de 15.000 MW en 20.000 MW. Bovendien werden in de gassector 4 LNG-terminals gesloten voor een periode van 7 dagen. De grootste winkel van Europa, in Chémery (Loir-et-Cher), is vrijdag gesloten door medewerkers van Storengy, een dochteronderneming van Engie.

Gevoelige verzoeken bij het ophalen van afval

Na 11 dagen van vuilnismannenstaking tegen pensioenhervorming moet er volgens het Hôtel de Ville in Parijs op vrijdag 17 maart nog 10.000 ton afval worden ingezameld. Gérald Darmanin, minister van Binnenlandse Zaken, verving de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, die de staking steunt, om overheidsfunctionarissen te onteigenen en te proberen garages voor vuilniswagens te openen, evenals de drie verbrandingsovens aan de rand. vanuit de hoofdstad.

Je hebt nog 67,26% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.