Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Einde ontvangst 1 april: Wat verandert er voor u?

Einde ontvangst 1 april: Wat verandert er voor u?

Vanaf 1 april zijn handelaren verplicht om hun klanten te vragen of ze een ontvangstbewijs op papier of in elektronische vorm willen.

wijzigen bij het afrekenen. Vanaf 1 april zijn handelaren verplicht om hun klanten te vragen of ze een ontvangstbewijs op papier of in elektronische vorm willen.

De Nationale Commissie voor Informatie en Vrijheden (CNIL) heeft de drie opties beschreven die vanaf 1 april beschikbaar zullen zijn voor de Fransen.

De eerste is om na het afrekenen niet om een ​​kaartje te vragen, vooral niet voor kleine dagelijkse aankopen. De tweede is om de keuze van de papieren bon te behouden, om handig te zijn als aankoopbewijs. De laatste is de fysieke weergave van de bon, wanneer deze door de handelaar wordt gepresenteerd, per sms of e-mail.

Sinds januari 2023 zijn papieren bonnen eigenlijk niet meer verplicht, maar worden ze verstrekt op verzoek van klanten. Deze nieuwe stap, die volgende maand wordt geïmplementeerd om verspilling tegen te gaan, zal de milieu-impact van de traditionele tickethandel verminderen.

“Elk jaar worden er ongeveer 30 miljard vouchers gedrukt, waarvan de meeste in de prullenbak belanden, terwijl ze door hun kleine formaat moeilijk te verzamelen en te recyclen zijn”, aldus het kantoor van Olivia Gregoire, gedelegeerd minister van Handel.

Hoe zit het met de bescherming van persoonsgegevens?

De CNIL belde echter op hun website Dat handelaren hun klanten zullen moeten wijzen op de gevaren van deze verandering in hun consumptiepatroon.

De Franse gendarmerie legde uit: “De handelaar moet de klanten informeren over de verschillende opties die voor hen beschikbaar zijn, zodat ze hun beslissing kunnen nemen op basis van hun voorkeuren, rekening houdend met de kwesties van milieubescherming en privacy.”

READ  60 journalisten verlaten Prisma nadat Vivendi het roer overneemt

De onafhankelijke autoriteit benadrukte het potentieel gevaarlijke aspect van het dematerialiseren van de bon om de persoonlijke gegevens van klanten te beschermen.

“Het niet-fysieke ticket zorgt ervoor dat de handelaar uw gegevens verzamelt en deze kan hergebruiken voor advertenties: hij moet uw rechten respecteren door uw toestemming te vragen of u toestemming te geven om zich ertegen te verzetten, afhankelijk van het type advertentie”, aldus de CNIL. verdedigd.