Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Green Seal – Waar zou je in een elektrische auto nog een 12V-accu voor gebruiken?

Green Seal – Waar zou je in een elektrische auto nog een 12V-accu voor gebruiken?

Mi elektrische stoel

Automobile Propre beantwoordt uw vragen. Aangezien elektrische voertuigen een tractiebatterij met een grote energiecapaciteit hebben, is de 12V-batterij van accessoires onbruikbaar?

Lezers vraag

Na het lezen van Sufyan’s artikel getiteld ” Elektrische auto’s: welke apparatuur verbruikt het meest? Een van onze lezers reageerde als volgt in de commentaren: Domme vraag dus, is een 12 volt accu decoratief? “.

Ons antwoord

Het was deze specifieke zin die argwaan wekte: Al dit materieel wordt aangedreven door een tractiebatterij Ja, het is in zekere zin waar, in het kort.

Wat mij betreft, de informatie die ik een paar jaar geleden kreeg van de EV-technici van de fabrikant was dat het altijd de 12V-batterij was die de hulpapparatuur leverde, dit item geërfd van de thermische modellen die worden onderhouden door het lithium-ionpakket. . Veel van de reacties op het artikel gaan ook in die richting.

En nu begint de twijfel. Het is onmogelijk om dit probleem aan te pakken zonder contact op te nemen met Sofiane, de auteur van het artikel. Dat is ook de kracht van Automobile Propre, elkaar verrijken met onze persoonlijke kennis en onszelf ondervragen waar nodig. Technologieën evolueren, het is noodzakelijk om te leren hoe deze ontwikkelingen te integreren.

We hebben het onderwerp uitgebreid besproken en onze bronnen vergeleken. Een zeer interessante oefening die ons aan het denken zette over onze eigen experimenten met warmtemodellen. Als je een benzine- of dieselauto start, is het dan de 12v-accu die de verbruikers voedt of komt de stroom rechtstreeks van de dynamo. En daar werd duidelijk dat ze niet bi was.

En op de thermiek?

READ  Beurs: aandelen om in de gaten te houden in Parijs en Europa - 28-03-2023 om 08:43

Laten we een klassieke 30 jaar oude thermische auto nemen met een matig geladen 12 volt batterij. Door de koplampen aan te zetten zonder het contact aan te zetten, kunnen we zien dat ze minder schijnen dan normaal. Mits er voldoende sap is en de generator draait, neemt bij draaiende motor de lichtintensiteit van de koplampen aanzienlijk toe. Het kan sterker zijn bij het accelereren. De rol van de generator lijkt duidelijk.

Auto starten, als de dynamo het begeeft, werkt de 12v dan nog wel? Ja, meestal, soms in de verslechterende situatie. Elektrische ramen gaan bijvoorbeeld verlegen omhoog. Wat als de 12v-accu te leeg is en de dynamo in orde is? Hetzelfde werkt.

Lees ook
Green Seal – Opladen van elektrische voertuigen: waarom loskoppelen?

Een ander scenario, is het mogelijk om met een benzineauto te rijden als de 12v-accu helemaal leeg is of de dynamo defect is? Ja, hoe dan ook, de ontsteking ontvangt wat het doet met de elektra, althans bij bepaalde modellen. En dat is te danken aan een redelijk goed, maar vrij eenvoudig elektronisch beheer. Met de huidige modellen is het ingewikkelder.

wanneer de elektriciteit is ingeschakeld

Door na te denken over wat er in een warmteauto gebeurt, konden we van twee dingen zeker zijn. Ten eerste zal bij het starten van het voertuig de elektriciteitsbron voor de 12 volt-apparatuur waarschijnlijk afkomstig zijn van de accu en/of dynamo, al naar gelang het geval. Aan de andere kant, als de motor zou uitvallen, zou er nog maar één bron overblijven: de 12 volt-accu.

Punt twee: er zijn verschillen in gedrag, afhankelijk van de modellen. En voor elektrische auto’s? Zou er geen tussenliggend element zijn dat bij het starten van de motor de rol van generator speelt? adapter bijvoorbeeld. Hoe te weten? Oh, maar ja, natuurlijk walg ik omdat ik er niet eerder aan heb gedacht! Wie kan deze vragen beter beantwoorden dan e-garages?

READ  Orange, SFR en Bouygues Telecom luiden de noodklok wegens overbelasting van een van hun diensten

Vandaar het telefoontje naar onze vrienden in Carquefou bij Nantes. ” Bij het starten van het voertuig levert de omvormer 12 volt en laadt de hulpaccu op. Hij is het die alles bestuurt, en het is volledig transparant tot 12 volt Specialisten in de reparatie van elektrische voertuigen hebben met name antwoord gegeven: Deze werking is identiek aan alle elektrische voertuigen met een 12V-accu “.

Wat als de elektrische auto niet start?

Als de elektrische auto niet rijdt, is het als een thermisch model.” Het is de 12-volt batterij die alles aandrijft Dit is te danken aan enkele computers die in een diepe slaapstand staan, dit proces dient wat van de telemetrie-orde is en maakt het mogelijk om op afstand met de auto te communiceren.

Gedurende deze periode kan het batterijniveau van 12V worden gehandhaafd door te vertrouwen op de tractiebatterij, die nog steeds door de transformator gaat. Sommige elektrische auto’s geven dit duidelijk aan. En dus, de Kia e-Soul, door een knipperend blauw lampje bovenop het dashboard, wanneer hij niet is aangesloten op een terminal of stopcontact.

Aan de andere kant, wanneer het contact aan staat, maar de auto niet rijdt, merkte Revolte twee scenario’s op: In de Citroën C-Zero en Peugeot iOn voorziet alleen de 12 volt-accu de apparatuur van de nodige energie. Bij Renault Kangoo is het anders waar de omvormer al actief is Bedankt team!

Is zonder 12 volt loodaccu

Kunnen we zonder een 12 volt batterij? Dit loden element is vaak identiek aan het vuurvaste element. Toen mijn Kia e-Soul het begaf, stelde de reparateur voor om naar de naastgelegen Renault te gaan, gezien de afstand tot de Kia-dealer: “ Het is hetzelfde batterijmodel als in de Mégane of hun Clio op benzine “.

READ  Bruno Le Maire kondigt €60 miljoen extra lening aan voor veerboten in Bretagne

Het is echter niet zo eenvoudig, want afhankelijk van het model elektrische voertuig, zelfs als het een identieke 12-volt batterij is, is er vaak een specifiek fabrikantprotocol dat moet worden gevolgd bij het vervangen ervan.

Merk op dat, volgens de uitleg van Revolte, het met een lege 12-volt-batterij onmogelijk is om de Koreaanse SUV te starten. Maar door een booster aan te sluiten werkt het en kun je probleemloos rijden. Je hoeft alleen niet te snijden voordat je het probleem kunt oplossen. Fabrikanten hebben al overwogen om een ​​12V-lithiumbatterij te gebruiken in plaats van loodchemie. Tesla dus.

En helemaal afzien van dit element? Hetzelfde, velen hebben er al over nagedacht. Dit is technisch mogelijk, maar vereist een vervanging en is waarschijnlijk duurder dan een 12V-accu.

Met deze nieuwe Green Seal-sectie zijn professionele autojournalisten hier om uw vragen over elektrische mobiliteit te beantwoorden. Een auto kiezen, technische informatie nodig … Stuur ons uw vragen in de opmerkingen hieronder of per e-mail naar dit adres:

jouw vragen[at]autopropre.com