Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Raad van Bestuur stelt een verhoging van 10% voor van de vergoeding van zijn CEO, Patrick Pouyanne, in 2023

De Raad van Bestuur stelt een verhoging van 10% voor van de vergoeding van zijn CEO, Patrick Pouyanne, in 2023

Deze voorgestelde verhoging voor eind mei wordt verklaard door de stijging van het aantal aandelen in bezit van de beheerder.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

TotalEnergies CEO Patrick Pouyanne in La Defense, nabij Parijs, op 28 mei 2021 (CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)

Ziet Patrick Pouyanné binnenkort een loonsverhoging? De raad van bestuur van TotalEnergies heeft donderdag 16 maart bevestigd dat het op de algemene vergadering van aandeelhouders op 26 mei een salarisverhoging van 10% voor de CEO zal voorstellen, na een terugslag van kritiek vorig jaar op zijn salarisgegevens. De raad doet een voorstel “Voorgesteld wordt om de beloning te verhogen en prestatieaandelen toe te kennen voor 2023 met 10% ten opzichte van 2022.”Dat blijkt uit een persbericht van de groep over het houden van deze algemene vergadering.

Over “Hoog gelijk aan dat van de gemiddelde CEO van de gemeenschappelijke sociale basis in Frankrijk”zei de groep. Een bron van TotalEnergies zei dat de stijging het gevolg is van de toename van het aantal aandelen dat aan de CEO is toegewezen, de vaste beloning van € 1,5 miljoen en de variabele die niet verandert.

In 2021 stegen de lonen van Patrick Poigny met 51,7% tot € 5.944.129, een bedrag dat het middelpunt van controverse was tijdens een loonconflict bij de raffinaderijen van de groep. De verhoging volgde op een verlaging van zijn vergoeding met 36,4% in 2020, als gevolg van een destijds ingevoerde salarisverlaging. “opzettelijk” Tijdens de gezondheidscrisis daalde het variabele deel van zijn salaris dat jaar gekoppeld aan de resultaten van de groep.