Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidsautoriteiten zijn gestopt met de verkoop van Joëlle Ciocco-cosmetica

De gezondheidsautoriteiten raden u aan om door Joëlle Ciocco gekochte producten “niet te gebruiken” en een arts bij nadelige effecten. In feite de NSA geneesmiddel En Health Products (ANSM) heeft vandaag, woensdag, de marketing van de cosmetica van het merk opgeschort, in afwachting van naleving van de systemen.

Na een inspectie uitgevoerd in juni 2022 op de productiesite van het merk in Conflans-Saint-Honorine (Evelien) Ook op het hoofdkantoor in Parijs ontdekten ANSM-onderzoekers dat “Hoofdstad Joëlle Ciocco niet voldeed aan de voorschriften voor cosmetica”, legt het bureau uit.

Verboden producten

Check in Laboratorium Er is ook vastgesteld dat “bepaalde producten die specifiek voor klanten zijn bedoeld, het corticoïd betamethason bevatten, dat wordt gebruikt in de samenstelling van geneesmiddelen en dat alleen op recept kan worden gebruikt”, ANSM voegt toe in een persbericht.

Betamethason is een corticosteroïde Ontstekingsremmers. Het kan worden voorgeschreven om bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, te behandelen, maar het mag niet op het gezicht worden aangebracht, tenzij officieel voorgeschreven door een arts. Het kan leiden tot ongewenste effecten, vooral gevreesd bij langdurig gebruik, zoals het risico van dunner worden en breekbaarheid van de huid, acne-uitbarstingen of verkleuring van pigmentvlekken.

Zeldzame beslissing

“Daarom stoppen we met de productie, marketing, reclame, distributie en het gebruik van cosmetica van het merk Joëlle Ciocco Paris”, van “Speciaal samengestelde cosmetica van Capital Joëlle Ciocco”, evenals van “Speciaal samengestelde producten die betamethason bevatten”, schrijft ANSM. Het bureau vroeg “het bedrijf om al zijn producten uit de verkoop te halen”.

“De belangrijkste delen van de regelgeving die van toepassing is op cosmetica werden niet gerespecteerd”, zegt Dominique Lappie, adjunct-directeur van de afdeling Inspectie bij ANSM. Ze beweert dat naleving “een haalbaar doel is voor een bedrijf dat zijn tekortkomingen kan aanvullen”, en benadrukt dat de beslissing om de verkoop van de cosmetica van het merk op te schorten “niet vaak voorkomt”.

READ  Beurs: aandelen om te volgen in Parijs en Europa - 12/08/2022 om 08:49