Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op 9 juni werden de overtuigende redenen uit de staat Guadeloupe opgeheven

Het Franse Overzeese Ministerie publiceerde een persbericht waarin op 9 juni werd aangekondigd dat Guadeloupe, Martinique en Saint Martin overtuigende redenen hadden opgeheven. Vanaf vandaag, 19 mei, ter gelegenheid van Saint Barthelemy.

Een aantal gekozen functionarissen heeft de regering de afgelopen weken opgeroepen de redenen op te heffen. Het antwoord is eindelijk hier … Het Franse Overzeese Ministerie heeft op woensdag 19 mei een persbericht gepubliceerd, waarin het schema wordt beschreven voor het opheffen van de dwingende redenen in Guadeloupe, Martinique, Réunion. Vanaf 9 juni worden deze beperkingen opgeheven. Voor Saint-Pierre et Miquelon en Saint-Barthélemy is de schaal inderdaad oude geschiedenis. Aan de andere kant is Guyana, dat sinds 14 mei opnieuw is geconfigureerd, niet aangekondigd.

Frankrijk is sinds 19 mei bezig met ontmanteling. Restaurants en terrasse, des cinémas et des musées, allongement du couvre-feu à 21heures, l’assouplissement des mesures sanitaires est actuellement mis en œuvre, en raison de la sanitaire en de l’avancée de la vaccinination in Outre-mer, indique Ministerie.
Dienovereenkomstig besloot de regering “na overleg, de last van de dwingende redenen die reizen rechtvaardigen, evenals de quarantainemaatregelen die worden opgelegd aan reizigers die tussen het buitenland en Frankrijk willen reizen, te verminderen.” Tabel aangepast aan de epidemiologische situatie voor elke regio.

Handige voorwaarden om naar West-Indië te reizen

Tussen Guadeloupe, Martinique, San Martin en Frankrijk worden vanaf 9 juni dwingende redenen opgeheven. De toegangsvoorwaarden zijn echter nog steeds van toepassing. Een negatieve PCR-test minder dan 72 uur voor vertrek blijft een voorwaarde om naar deze bestemmingen te reizen.
Niet-gevaccineerde reizigers zullen zich gedurende 7 dagen moeten committeren aan zelfisolatie, waarna ze negatief moeten testen. De gevaccineerde reizigers, dat wil zeggen degenen wier vaccinatieschema is voltooid, zullen worden vrijgesteld van zelfisolatie.

READ  In een brief uitten bewoners hun bezorgdheid over het vervallen gebouw

De dwingende redenen werden vanaf 19 mei opgeheven in San Barthelemy

In Saint-Barthélemy, waar het vaccinatiegraad (eerste injectie) 64% bedraagt, wordt vanaf 19 mei het opheffen van overtuigende redenen, waar Bruno Magras, de voorzitter van de gemeenschap van het eiland, regelmatig om gevraagd heeft. Een negatieve PCR-test minder dan 72 uur voor vertrek is nog steeds vereist vanuit Frankrijk en naar Saint-Barthélemy. Reizigers zijn onderworpen aan zelfisolatie gedurende een periode van 7 dagen bij aankomst in Saint-
Bartlemy, en dan moeten ze negatief worden getest.
Vanaf 9 juni zijn gevaccineerde reizigers (volledig vaccinatieschema) vrijgesteld van de verplichting tot zelfisolatie.