Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oostenrijkse NGO plaatst nepbeelden van het land in 2027 op Google Maps om te waarschuwen voor de opwarming van de aarde

Oostenrijkse NGO plaatst nepbeelden van het land in 2027 op Google Maps om te waarschuwen voor de opwarming van de aarde

Droge Donau en modderige gletsjers… Een Oostenrijkse NGO heeft door kunstmatige intelligentie gegenereerde afbeeldingen op Google Maps gepubliceerd om te waarschuwen voor de toekomst die de opwarming van de aarde voor ons in petto zou kunnen hebben.

“Mensen plannen hun vakantie met Google Maps, en Oostenrijk is een toeristisch land, dus we wilden laten zien wat de klimaatcatastrofe in petto heeft voor het prachtige landschap”, legt Marina Hagen-Canavale van de groep Letzte Generation uit op haar website. Vrijdag. .

“Met het begin van de zomer willen we onze strijd versterken”, aldus een video die door de Oostenrijkse activistische tak op X is geplaatst. “Ons prachtige thuisland kan er in de toekomst compleet anders uitzien als we niet onmiddellijk actie ondernemen… »

Tientallen beelden van toppen, meren of het Tiroler Wenen zijn gemaakt op basis van echte beelden, vervolgens gereconstrueerd door kunstmatige intelligentie en gepubliceerd op Google Maps alsof ze in de toekomst zijn gemaakt, in mei 2070. “Geen verre deadline”, bevestigt Marina Hagen. -Cannavale: “Mensen tussen de 30 en 40 jaar zoals wij hebben een goede kans om met eigen ogen te zien.”

Geweldige acties “online en op straat”

Deze keer is de demonstratie alleen ‘digitaal’ door Gil Liezzetti, die erom bekend staat de aandacht te trekken door extra spectaculaire acties uit te voeren, zoals het blokkeren van wegen tijdens de spits. Online investeren betekent nu dat we de boodschap aan “meer mensen” kunnen overbrengen en dat we “zijn waar mensen zijn”: “ook online en op straat”, vatte ze samen.

READ  De mislukte staatsgreep in Sao Tomé en Principe

Toen er contact werd opgenomen, kon Google niet onmiddellijk reageren of zeggen of het de bewerkte afbeeldingen zou verwijderen.

Vanwege de broeikasgassen die door deze menselijke activiteiten worden veroorzaakt, is de planeet volgens de Verenigde Naties al gemiddeld met ongeveer 1,2 graden Celsius opgewarmd sinds het pre-industriële tijdperk. Het grootste deel van deze opwarming heeft zich in de afgelopen vijftig jaar voorgedaan.