Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië: Watertekorten, eiland Capri tot nader order gesloten voor toeristen

Vanwege een tekort aan water sloot het Italiaanse eiland Capri zaterdag tot nader order zijn kusten voor toeristen.
De bevolking wordt gerantsoeneerd verdeeld, met 25 liter water per gezin.
“Een noodgeval”, aldus de burgemeester.

Door het gebrek aan water wijst Capri zijn toeristen af. Het beroemde en populaire eiland in Zuid-Italië kondigde zaterdag een verbod aan om van zeven uur ’s ochtends tot nader order aan de kust te landen vanwege problemen met de watervoorziening van het continent.

De burgemeester van Capri, Paolo Falco, vaardigde een besluit uit waarbij toeristen werden verboden, onder verwijzing naar… ‘Een echte noodsituatie’. Als het eiland nog wat water heeft, zijn er reservoirs aanwezig “brandwond”Hij waarschuwde. Deze beslissing dwong veel veerboten, die al onderweg waren naar het eiland, om terug te keren.

  • Lees ook

    Reizen – Italië: Ontdek het eiland Elba, een paradijs voor vlinders

Technisch probleem

Het waterleidingbedrijf van het eiland zei donderdag dat er een technisch probleem was op het vasteland. Hoewel het inmiddels is opgelost, blijven de problemen met de watervoorziening op Capri voortduren.

“De noodsituatie zal verergeren met de duizenden toeristen die elke dag in Capri aankomen.”‘, betoogde de burgemeester. De eilandbewoners hebben op hun beurt recht op 25 liter drinkwater per gezin, vervoerd per tankwagen.

Capri staat bekend om zijn witgekalkte villa’s, de met baaien omzoomde kustlijn en luxe hotels. Capri heeft het hele jaar door ongeveer 13.000 inwoners en trekt in de zomer een groot aantal toeristen die de hele dag aankomen.


VM met AFP