Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Om te voorkomen dat uw vakantie in Thailand in gevaar komt, zijn hier wat u zeker niet moet doen

Legendarische gastvrijheid, prachtige stranden, culturele rijkdommen… De bloei van het toerisme in Thailand kan door meerdere redenen worden verklaard.
Het Aziatische land trok in 2023 ruim 27 miljoen buitenlandse toeristen.
The Kingdom of Smiles heeft zijn eigen rituelen en gebruiken die elke verantwoordelijke reiziger moet respecteren.

Prachtige stranden, rijke culturele identiteit, verfijnde keuken binnen het bereik van kleine budgetten… De natuurlijke en culturele rijkdommen van Thailand zijn reizigers niet ontgaan. Volgens het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport bezochten tussen 1 januari en 24 december 2023 ruim 27 miljoen buitenlandse toeristen het Land van de Glimlach. Dit jaar wil het Aziatische land het vorige record van 39,9 miljoen aankomsten in 2019 verbeteren, door in 2024 40 miljoen internationale reizigers te bereiken. Zoals elk land heeft Thailand zijn eigen gebruiken en rituelen. Lees voordat u vertrekt wat de belangrijkste fouten zijn die u tijdens uw reis moet vermijden.

  • Lees ook

    Thailand: Ontdekking van het grootste aquarium ter wereld

Ga zitten met je voeten naar de Boeddha gericht

Boeddhistische tempels worden voor Thais als heilige plaatsen beschouwd, dus je moet verschillende regels volgen als je ze bezoekt. Naast het uittrekken van je schoenen is het essentieel om niet met je voeten naar de Boeddha gericht te zitten, een gebaar dat door gelovigen als heiligschennis wordt beschouwd, herinnert Le Rotard ons. De beste houding is die van de lokale bevolking: de benen onder de billen. Zorg er ook voor dat u zich fatsoenlijk kleedt in tempels. Of u nu een man of een vrouw bent, uw schouders, dijen, buik en lichaamsdelen moeten bedekt zijn.

READ  Mubasher - Israëlische / Palestijnse spanningen: het Internationaal Strafhof is bezorgd over de "misdaden" die worden gepleegd

Kritiek op de koninklijke familie

De koning en de koninklijke familie worden door de lokale bevolking zeer gerespecteerd, dus het zou ongepast zijn om de monarchie in het bijzijn van een Thai te bekritiseren. Naast dat het hem een ​​ongemakkelijk gevoel bezorgt, kan hij uw opmerkingen doorgeven aan de autoriteiten, wat kan leiden tot zware straffen, zoals gevangenisstraf. Over het algemeen kun je het beste vermijden om met de lokale bevolking over de koninklijke familie, politiek en religie te praten.

Woede van Thai

Net als Cambodjanen zijn Thais nederig, zorgzaam en respectvol tegenover hun gesprekspartners. In de Aziatische cultuur is gezichtsverlies een van de ergste vormen van schaamte, dus wees altijd beleefd tegen de lokale bevolking, zelfs als de situatie je van streek maakt. Boos worden op een Thai wordt afgekeurd, vooral als er getuigen zijn. Als er een probleem is, probeer dit dan rustig en uit het zicht te bespreken.

Neem plaats voorin de bus

In Thailand zijn busstoelen voornamelijk gereserveerd voor monniken, dus je moet daar niet zitten, adviseert Guide du Routard. Ben je een man, dan wordt je ook geadviseerd niet naast de nonnen te zitten, en mogen vrouwen zich niet onder de monniken begeven.


Marjorie Renaud voor TF1-informatie