Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Amerikaanse toerist werd doodgetrapt door een olifant

Een Amerikaanse toerist werd doodgetrapt door een olifant

Juliana Glee Turno, een 64-jarige Amerikaanse vrouw, werd tijdens een safari in Zambia aangevallen door een olifant. De toerist behoorde tot een groep bezoekers wier konvooi moest stoppen vanwege files veroorzaakt door een kudde olifanten nabij de Maramba Cultural Bridge. Toen viel een olifant hun auto aan en de Amerikaanse vrouw werd op de grond gegooid en vertrapt.

Dit dodelijke incident is het tweede dit jaar waarbij Amerikaanse toeristen en olifanten in Zambia betrokken zijn. In maart 2024 werd in Kafue National Park een andere groep Amerikaanse toeristen het slachtoffer van een soortgelijke aanval. Tijdens een ochtendsafari viel een agressieve olifant hun auto aan en kantelde deze, waarbij een 80-jarige toerist om het leven kwam en vijf anderen ernstig gewond raakten.

Veiligheid op safari

Ondanks veiligheidsmaatregelen van touroperators en talloze waarschuwingen van de Zambiaanse autoriteiten, zijn de potentiële gevaren van safari nog steeds onbekend bij het grote publiek. Olifanten blijven wilde dieren, en hoewel ze majestueus en majestueus zijn, kunnen ze agressief worden, vooral als ze zich bedreigd of gestoord voelen.

De Zambiaanse autoriteiten roepen alle bezoekers op om tijdens safari’s uiterst voorzichtig te zijn en het advies van gekwalificeerde gidsen strikt op te volgen. Het respecteren van de aanbevolen afstanden en het vermijden van directe interactie met dieren zijn cruciale maatregelen om de veiligheid van toeristen te garanderen en tegelijkertijd de grote biodiversiteit van het land te behouden.

READ  Anthony Blinken roept de Arabische landen op om “Hamas onder druk te zetten om de wapenstilstand te aanvaarden”.