Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Defensie: De tweede man in de Franse generale staf werd benoemd tot “Opperbevelhebber” in de NAVO – 21/06/2024 om 17:10 uur

Admiraal Pierre Vander (56 jaar) volgt generaal Philippe Lavigne van de lucht- en ruimtemacht op.

Admiraal Pierre Vander, in Parijs, 11 november 2021 (POOL / LUDOVIC MARIN)

Admiraal Pierre Vander, voormalig chef van de marinestaf en momenteel onderbevelhebber van de generale staf van de Franse legers, werd benoemd.

“Opperbevelhebber Transformatie (SACT)”

Dit hebben wij vrijdag 21 juni vernomen uit betrouwbare bronnen.

Hij is 56 jaar oud en volgt generaal Philippe Lavigne van de lucht- en ruimtemacht op, volgens een Franse militaire bron en een diplomatieke bron in Brussel.

Hij bestelde twee hoofden

Deze functie wordt al vele jaren bekleed door een Franse generaal en heeft zijn hoofdkantoor in Norfolk, Verenigde Staten.

De tweede strategische positie van de alliantie, de Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), wordt ingenomen door een Amerikaan die in Brussel is gevestigd.

.

In een tijd waarin de strategische rol van de NAVO aanzienlijk groter wordt tegen de achtergrond van de Russische invasie van Oekraïne, zal admiraal Wander (56 jaar oud) in het bijzonder verantwoordelijk zijn voor “het versterken van en toezicht houden op de voortdurende transformatie van de strijdkrachten en vermogens van het Bondgenootschap”, aldus het rapport. alliantie. Functiebeschrijving op de NAVO-website. “Het draagt ​​bij aan het identificeren en vervolgens prioriteren van toekomstige capaciteits- en interoperabiliteitsbehoeften” en is verantwoordelijk voor de “training- en trainingsprogramma’s” van de organisatie.

Admiraal Vander was ook het hoofd van het militaire kantoor van de minister van de strijdkrachten, Florence Parly. Pierre Vander, afgestudeerd aan de Marineacademie, behaalde in 1993 zijn vliegbrevet voor de marineluchtvaart en vloog missies in het voormalige Joegoslavië, Kosovo en Afghanistan, binnen de Franse Naval Air Group. Als commandant van het fregat Surkov nam hij in 2008 deel aan de operatie om gijzelaars te bevrijden die door piraten werden vastgehouden aan boord van de zeilboot Ponant in de Indische Oceaan.

In de zomer van 2011 nam hij de functie van Chief of Operations voor de regio Afrika op zich en nam hij deel aan het toezicht op de Franse luchtoperaties in Libië.

In 2013 leidde hij de crisiseenheid van Operatie Serval in Mali. Vervolgens nam hij tot 2015 het bevel over het vliegdekschip Charles de Gaulle over en gedurende deze periode nam hij deel aan Operatie Shamal binnen de internationale coalitie tegen ISIS in Irak en Syrië.

Hij werd gepromoveerd tot de rang van admiraal in 2017 en werd benoemd tot commandant van de verdedigingsbasis van Toulon. In 2018 publiceerde hij zijn werk over “Deterrence in the Third Nuclear Age” (onder redactie van De Rocher).

READ  Tropische storm Tammy: scholen gesloten en evenementen geannuleerd op Martinique