Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ook bij vaccinatie is het risico om de deltavariant op te lopen en over te dragen groot!

Covid-19-vaccins beschermen tegen ernstige vormen van de ziekte, maar zijn niet effectief in het voorkomen van infectie en overdracht omdat de delta-variant de meerderheid is. In een Engelstalige studie werd gekeken naar vervuiling en de dynamiek van de vervuiling binnenshuis, waar het coronavirus gemakkelijk wordt overgedragen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] 5 vragen over de delta-variabele
De deltavariant of variant B.1.617.2, voorheen de Indiase variant genoemd, baart gezondheidsautoriteiten zorgen. Waarvan verschilt het? Moeten we ons zorgen maken?

Het is thuis, waar de barrièregebaren en maskers vallen, de SARS-CoV-2 Het verspreidt zich gemakkelijk. Vaccinatie Een effectief fort om het besmettingsrisico te verkleinen, maar verre van onfeilbaar, zeker tegen een deltavariant. Engelse taalstudieuitgevoerd inKeizerlijk College Uit Londen concludeert hij dat het volledige vaccinatieschema in het kader van lokale transmissie een zeer gedeeltelijke – maar nog steeds grotere bescherming biedt dan bij afwezigheid van vaccinatie – tegen de deltavariant.

« Onze resultaten laten zien dat vaccinatie alleen niet voldoende is om te voorkomen dat mensen de deltavariant krijgen, en de verspreiding ervan buitenshuis. Misschien is dit het geval voor andere besloten ruimtes waar mensen lange tijd in de buurt verblijven. Dit zal meer en meer gebeuren naarmate we de winter naderen “,” legt Ajit Lalvani . uit, professor bij Nationaal hart- en longinstituut naar mijKeizerlijk College Londen, die deze studie mede uitvoerde.

Overdracht is nog steeds mogelijk ondanks vaccinatie

Tussen september 2020 en september 2021 volgden wetenschappers 621 deelnemers geïdentificeerd door: contact traceren Gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De deelnemers aan deze studie, die over het algemeen jong en in goede gezondheid zijn, rapporteerden milde of asymptomatische vormen van de ziekte. COVID-19. Onder hen werden 163 positief getest op SARS-CoV-2: 71 door de Delta-variant, 42 door de Alpha-variant en 50 door de originele variant. Van de 71 patiënten delta variabele, 23 waren niet gevaccineerd, 10 waren gedeeltelijk gevaccineerd en 54 waren volledig gevaccineerd. Dit zijn 71 mensen indexgeval, dat wil zeggen, het wordt beschouwd als het startpunt van de vervuilingsketen. Wetenschappers volgden en testten regelmatig mensen die thuis contact hadden met zieke gevallen; Dit zijn de contactstatussen. In totaal waren er 71 gevallen van het virus bij 205 contactgevallen, waarvan 53 besmet waren met het coronavirus.

READ  Orkaan Ian dwingt NASA om zijn Artemis-1-raket terug te trekken, waardoor de lancering naar de maan wordt vertraagd

Van de 205 contactgevallen hadden er 126 een volledig vaccinatieschema, waren er 39 gedeeltelijk gevaccineerd en waren er 40 niet gevaccineerd. De wetenschappers spraken vervolgens de vaccinatiestatus uit van contactgevallen die positief testten op de delta-variant: 25% van hen was volledig gevaccineerd en 38% was niet-gevaccineerd. Hoewel vaccinatie het risico op het ontwikkelen van een deltavariant verkleint, blijft de kans op infectie aanzienlijk. Met behulp van deze gegevens hebben wetenschappers vanKeizerlijk College Zoveel uit Londen Vaccins 34% effectief in het voorkomen van deltavariant-infectie.

piek virale cyclus

Naast het monitoren vervuiling In de huizen volgden de wetenschappers ook de virale lading bij 133 patiënten, al dan niet gevaccineerd. Elke dag werd de hoeveelheid coronavirus in hun lichaam geschat door PCR. De wetenschappers stelden vast dat de virale piek, het moment waarop het aantal virussen het hoogst is, even groot is bij gevaccineerden als bij niet-gevaccineerden. Britse wetenschappers denken dat door zo’n zeer intense piek de delta-variant gemakkelijk kan worden overgedragen, zelfs bij gevaccineerde mensen. Daarentegen neemt de viral load sneller af bij gevaccineerde mensen.

Het werk van wetenschappers uitKeizerlijk College Uit Londen bevestigt een belangrijk feit: vaccinatie alleen, vooral tegen de deltavariant en in het begin seizoen Kou is niet genoeg om de overdracht van SARS-CoV-2 te stoppen. Uitzendingen in besloten ruimtes, social distancing, maskers of handen wassen zijn allemaal reacties die de transmissieketens doorbreken. Bovendien blijven vaccins vreselijk effectief in het uitvoeren van hun primaire functie: Preventie van ernstige vormen en herstel.

jij houdt van Lidwoord en de populair wetenschappelijk werk Wie zijn onze journalisten? Steun ons vandaag nog door lid te worden van onze Patreon-abonnementen!

READ  Enorme cheque bij Airbus Defense & Space na ontdekking Delta-variant

Er zijn twee abonnementsformaten beschikbaar met de volgende voordelen:

  • « Futura is advertentievrij »: Profiteer van gegarandeerde toegang zonder reclame op de hele site voor € 3,29 per maand (+ btw).
  • « Deel in het leven van Futura »: Neem naast advertentievrije toegang deel aan ons onafhankelijke medialeven (stemmen, nieuwe inhoud, polls, enz.) voor € 6,29 per maand (+ btw).

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?