Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slechts 45% van de in aanmerking komende Fransen ontving hun derde dosis

Amper 45% van de mensen die in aanmerking kwamen voor een derde dosis kreeg het boostervaccin, of 3,1 miljoen van de 6,8 miljoen die in aanmerking kwamen. Dit boostervaccin richt zich momenteel op mensen ouder dan 65 jaar, risicopatiënten, mensen met comorbiditeiten en kritieke ziekten, evenals bewoners van verpleeghuizen en verplegend personeel.

45% is een te laag aantal voor de overheid, die hoopt te profiteren van een griepvaccinatiecampagne, om ouderen en kwetsbaren aan te moedigen om de twee injecties tegelijkertijd te nemen.

De griepvaccinatiecampagne begon op 22 oktober. Aanbevolen voor mensen ouder dan 65 jaar, mensen met chronische ziekten, zwangere vrouwen en verplegend personeel, die over het algemeen al in aanmerking komen voor de derde dosis.

Maar in werkelijkheid gaan de dingen niet per se zoals gepland. In Rambouillet komt Marie, 75, elk jaar om zich te laten vaccineren tegen de griep bij apotheek Rhino Ngji. En zoals hij bij al zijn patiënten doet, stelt de apotheker voor om zijn derde dosis van het Covid-19-vaccin tegelijkertijd in te nemen. Maar Marie heeft het liever niet: “Het is niet verplicht ik wacht. Ik doe het graag twee keer. Vandaag is het griep en ik kom in februari terug.”

‘Er is een terughoudendheid om te reageren op de dubbele vaccinatie’

Veel patiënten van deze apotheek, zoals Marie, weigeren beide injecties tegelijk toe te dienen: “Er is een terughoudendheid om reacties te krijgen van dubbele vaccinatie”, verzekert RMC-apotheker Renaud Nadjahi.

Wat de zaken van de gezondheidsautoriteiten niet helpt, is dat deze dubbele injecties niet erg succesvol zijn. Maar daarnaast moet je, om geïntroduceerd te worden, de stap hebben gezet om je te laten vaccineren tegen de griep. En dit jaar hebben 65-plussers geen haast. Dit wordt uitgelegd door Philippe Bessé, voorzitter van de Confederation of Pharmaceutical Unions in Frankrijk:

READ  Plato, de Europese satelliet die op zoek gaat naar een "tweede aarde in het universum"

“Mensen zijn dit jaar minder enthousiast om zich te laten vaccineren tegen griep. Ze overwegen om de twee vaccins tegen Covid-19 te maken, ze zijn immuun.” Hij herinnert zich echter dat de twee ziekten er niets mee te maken hebben en dat we eraan moeten wennen dat we elk jaar meerdere vaccins moeten maken.

>> Lees ook – “Ik ben van plan de scheiding der machten te respecteren”: een dialoog voor doven tussen Nicolas Sarkozy en de rechter tijdens het stemproces