Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oogverblindende foto’s van de start van het schooljaar in Wuhan: dit feest verdient een militaire mars (video)

Het schooljaar begon op woensdag 1 september in China. Op foto’s uit Wuhan is de indrukwekkende ceremonie voor het hijsen van de vlag te zien.

Een AFP-video op woensdag 1 september onthulde een ceremonie voor het hijsen van de vlag op een school in Wuhan. Een berekend feest dat doet denken aan een militaire rally. Het nieuwe schooljaar bracht een nieuwe: elementaire leerboeken vol met ‘Xi Jinping-gedachte’, een manier voor de Communistische Partij om patriottisme bij te brengen en de cultus van de president te cultiveren. Onder begeleiding van het ministerie van Onderwijs is deze nieuwe inhoud in alle programma’s verwerkt en is het interessant voor alle studenten tot aan de universiteit.

Leerboeken bevatten citaten van de president over patriottisme of de verantwoordelijkheden van burgers. Vooral de hoofdstukken roepen de rol van de partij op in de strijd tegen armoede en Covid-19. Leraren in het basisonderwijs moetenOm in de harten van jonge mensen de zaden van liefde voor het feest, het vaderland en het socialisme te zaaien, volgens een bericht van de regering.

“Een leger van wereldklasse”

Xi Jinping dacht na over socialisme in Chinese stijl in het nieuwe tijdperk“, zoals de volledige naam zegt, bestaat uit verschillende principes die oproepen tot nationale solidariteit, ontwikkeling en behoud van partijmacht. Het dringt er met name bij China op aan dat te doen.”Vertrouwen in hun cultuur“, Implementeren”gemeenschappelijke welvaart“werkgelegenheid”Mensen centraal stellen in ontwikkeling“Te doen”Versterking van de rechtsstaat“of make-up”leger van wereldklasse“.

Adam Ni, directeur van het China (Australië) Policy Center, vertelde AFP dat de pamfletten bedoeld waren om “Xi’s aanbidding te promoten, maar ook om een ​​groter gevoel van nationale trots bij te brengen”. Xi Jinping Thought werd in 2018 in de grondwet verankerd tijdens een parlementaire vergadering die ook de limiet van twee termijnen schrapte, waardoor hij voor onbepaalde tijd aan de macht kon blijven.

READ  Parijs laat het masker vallen, Moskou wordt gedwongen te vaccineren

Sindsdien is dit idee alom geciteerd door de media en overheidsfunctionarissen, in een overvloed aan contexten zoals kunst, economische ontwikkeling of de strijd tegen Covid. Universiteiten openden instituten die zich toelegden op haar studie. Politieke lessen waren al de norm op middelbare en middelbare scholen, maar met deze nieuwe leerboeken nu op de lagere school, wordt ideologie al op jonge leeftijd uitgenodigd.

Verschillende ouders uitten hun onbehagen tegenover AFP, maar weigerden elk interview uit angst om in de problemen te komen. “Hersenspoeling begint nu in de kindertijdEen gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo heeft woensdag geklaagd.Kunnen we het weigeren?Nog een veroordeling: deze actie komt op een moment dat de autoriteiten een gewelddadige campagne lanceren tegen de verslaving van minderjarigen aan online videogames, die ze nu nog maar drie uur per week kunnen spelen.