Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Honderden Afghaanse commando’s kunnen zich aansluiten bij het Britse leger

Dit personeel van de Afghaanse Special Forces zou een cruciale rol hebben gespeeld in Operatie Pitting, waarbij 15.000 mensen uit Kabul werden verdreven.

Verslaggever in Londen

Na de onafhankelijkheid van India in 1947 werd een tripartiete overeenkomst gesloten tussen Groot-Brittannië, India en Nepal om de overdracht van verschillende regimenten Gurkha’s aan het Britse leger mogelijk te maken, waar deze mannen nog steeds dienen in het aantal van 4.000. Zeven decennia later is het enigszins vergelijkbaar met het model dat door de persoonlijkheden is opgesteld, politieke en militaire overwegingen wanneer zij voorstellen dat het personeel van het Verenigd Koninkrijk gelekte Afghaanse Special Forces een speciaal regiment vormen in dienst van Hare Majesteit.

Voormalige parlementariërs en ministers – vaak ex-soldaten – evenals generaals geloven dat honderden voormalige Afghaanse commando’s, die in deze tragische maand augustus in het VK zijn aangekomen, kunnen worden geïntegreerd in het Britse leger nadat ze er meer dan tien jaar mee hebben gevochten . Deze integratie zal deel uitmaken van de belofte die Boris Johnson zondag heeft gedaan “Doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de gedemobiliseerde Afghanen deelnemen aan het leven en de economie van het land”.

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 69% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  Israël roept 60-plussers op om een ​​derde dosis van het vaccin te krijgen