Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Taliban beheersen het arsenaal dat de Amerikanen hebben achtergelaten

Analyse – De nieuwe meesters van Afghanistan namen enorme hoeveelheden wapens in beslag, in beslag genomen door het Afghaanse leger of achtergelaten door de Amerikanen.

Helikopters, vliegtuigen, drones, gepantserde voertuigen en wapens van verschillende kalibers… het Taliban-konvooi met uitrusting die niet voor hen was voorbereid. Op sociale netwerken symboliseren deze foto’s hun overwinning. In de nasleep van de volledige invasie van Kabul konden de Taliban beginnen de balans op te maken van hun buit: de uitrusting van het Afghaanse reguliere leger, twintig jaar lang geleverd door de Verenigde Staten, evenals alles wat westerse soldaten achterlieten. Het maakt niet uit of de apparaten opstijgen of gewoon de lijken vormen die door Amerikaanse troepen zijn achtergelaten nadat ze weg zijn. Door met hun prijzen te pronken, winnen de Taliban nog een ronde in de mediastrijd.

Maar deze verdere nederlaag van het Amerikaanse leger beperkt zich niet tot een paar foto’s. Dit tentoongestelde arsenaal heeft ernstige gevolgen. Het verzwakt de uitstraling van de Verenigde Staten een beetje meer. Het bevestigt de onwil van een georganiseerde terugtrekking

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 78% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor 1 euro voor 2 maanden

Al geabonneerd?
Log in

READ  Vijf dingen die u moet weten over de gezondheidssituatie in India, het op een na zwaarst getroffen land ter wereld door de pandemie