Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onze “60 FPS”-gids voor het verbeteren van de prestaties op pc

Onze “60 FPS”-gids voor het verbeteren van de prestaties op pc

Het is de grote release van het jaar: Starfield zal binnenkort in handen zijn van miljoenen spelers. Deze ruimte-RPG van Bethesda is grafisch wat intensief, maar sommige instellingen kunnen je flexibeler maken. Volg onze gids.

Bethesda’s nieuwe innovatie draait op een bekende technologiebasis: de Engine creatie motordie kon draaien Skyrim of Fallout 4Hier is het bijgewerkt naar een geheel nieuwe versie. We bevinden ons dus op een compleet nieuwe technische basis met veel vooruitgang op het gebied van weergave, natuurkunde, licht en zelfs kunstmatige intelligentie. De enige grote afwezige is Ray-tracingwat de belasting van onze apparaten nog meer had kunnen vergroten.

Grotere draai: sterrenveld Het maakt gebruik van procedurele generatie voor zijn steden en planeten, met nieuwe AI-acties voor NPC’s (niet-spelerpersonages). De game is dus duidelijk hebberig op de grafische kaart, maar ook op de processor, die niet mag worden geminacht als je wilt spelen sterrenveld in de beste omstandigheden.

We hebben de instellingen en hun impact op de apparaatprestaties beoordeeld om u te helpen 60 FPS op pc te bereiken, terwijl consoles beperkt zijn tot 30 FPS.

uw Windows-instellingen

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw systeem in ieder geval geoptimaliseerd is. We hebben het hier niet over de configuratie die nodig is om te kunnen werken sterrenveldmaar veel Windows-instellingen houden verband met uw processor en grafische kaart.

sterrenveld Het is in de eerste plaats een grafisch intensief spel, dus zorg ervoor dat je het op volle capaciteit speelt. Voor eigenaren van Nvidia-kaarten:

  • Ga naar het Nvidia-configuratiescherm en klik op Pas de beeldinstellingen aan met behulp van voorbeeld onder de categorie 3D-instellingen in de linkerkolom.
  • Bekijk de optie Gebruik geavanceerde 3D-instellingen Indien nog niet gedaan.
  • Klik nog steeds in de linkerkolom Beheer 3D-instellingen Om de volledige reeks parameters weer te geven. Hier adviseren wij u om minimaal te activeren om ” Geef prioriteit aan maximale prestaties Om uw grafische kaart onder alle omstandigheden op volle snelheid te laten werken.

U kunt deze optie alleen inschakelen voor games die via het tabblad op uw apparaat zijn geïnstalleerd “Programma-instellingen”. AMD heeft op dit moment niet zo’n optie.

Parameter adviseren wij u altijd te activeren voor Nvidia

We raden u ook aan om uw programma’s op de achtergrond op te ruimen, waardoor de processor van het systeem onnodig kan worden overbelast. spellen zoals Ratchet en Clank: Rift uit elkaar Toon betere stabiliteit na deze stap. Controleer de taakbalk op verschillende pictogrammen die naast de Windows-klok worden weergegeven. Sluit programma’s af die u niet nuttig lijken en zorg ervoor dat ze niet worden uitgevoerd bij het opstarten. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk, opent u Taakbeheer en gaat u naar ” splash-toepassingen Om alles uit te schakelen wat je niet nodig hebt.

READ  Nieuwe lancering van Starship-raket

Update uw grafische stuurprogramma’s

Het klinkt voor de hand liggend, maar vergeet niet uw grafische stuurprogramma’s bij te werken. Nvidia en AMD beloven winsten tot 15% met deze nieuwe releases, en het zou verkeerd zijn om jezelf daarvan te beroven. Nvidia leverde zijn eigen stuurprogramma’s Klaar spel “LsterrenveldMet versie 537.13 terwijl AMD zojuist hun stuurprogramma’s heeft uitgebracht die zijn geoptimaliseerd voor games met versie 23.8.2.

beeldscherminstellingen

Zoals altijd raden wij u aan om uw weergave-instellingen zorgvuldig te controleren voordat u andere grafische opties aanpast. Zorg ervoor dat alles overeenkomt met uw opstelling. Hier hebben we niet meer een samenvatting gezien dan dat:sterrenveldHet lijkt feilloos de schermresolutie en de vernieuwingsfrequentie te detecteren wanneer ” volledig schermvenster (wat wij aanbevelen).

Bron: Betesda

Keuze dynamische resolutie Hiermee kunt u de resolutie wijzigen, afhankelijk van de spelprestaties op uw apparaat wanneer u de optie gebruiktUpgrade . We zullen erover praten in het speciale gedeelte hieronder in dit artikel.

Onderaan vindt u de optie voor verticale synchronisatie. We raden u aan deze uitgeschakeld te laten, tenzij u enige beeldscheuring opmerkt ( scheuren ). Als uw monitor compatibel is, adviseren wij altijd een instellingsvoorkeur Jsync in Nvidia en vrije synchronisatie bij AMD, te activeren in hun controlepanelen.

Grafische instellingen

Schaduw kwaliteit

Schaduwen in games zijn altijd een effectieve verlagende instelling om je prestaties te verbeteren en hebben soms weinig effect op de beeldkwaliteit. Hier heeft vooral de parameter invloed Anti-aliasing Het zijn deze tinten die afhankelijk van de regio een zwaar aanbod kunnen hebben. Vooral binnenshuis merk je een aanzienlijke prestatieverbetering, ongeveer 5 tot 10 frames per seconde, afhankelijk van de regio. wijziging ” bemiddelaarHet lijkt ons een uitstekend compromis tussen beeldkwaliteit en prestaties.

Prestatie-effect: De student
Onze aanbevelingen: bemiddelaar

indirecte verlichting

Deze instelling is van invloed op zogenaamde indirecte lichten, dit zijn lichtstralen die van het ene oppervlak weerkaatsen om het andere te verlichten. Indirecte verlichting is een onderdeel van globale verlichting en injecteert in theorie lichtrealisme in een scène. sterrenveldniet gebruiken Ray-tracing Voor zijn mondiale verlichtingsmotor is deze opzet niet zo overbelast met middelen als hij zou kunnen zijn. Afhankelijk van uw apparaat levert de gemiddelde of hoge instelling enkele fps op.

Prestatie-effect: midden
Onze aanbevelingen: gemiddeld of hoog

Reflecties

Reflecties instellingen sterrenveldHet lijkt ons niet veel invloed te hebben op de prestaties, je kunt het gemakkelijk tot het uiterste drijven. De kwaliteit ervan is vooral voelbaar op het water en je haalt maar een paar fps als je hem op de minimumstand zet.

READ  Wanneer begint seizoen 2 van Warzone? Geschiedenis en inhoud

Prestatie-effect: zwak
Onze aanbevelingen: hoog of gemiddeld

deeltjeskwaliteit

Er is geen reden om deze instelling hier niet op maximaal te laten staan, aangezien deze over het algemeen zeer weinig invloed heeft op de prestaties.

Prestatie-effect: zwak
Onze aanbevelingen: De student

Volumetrische verlichting

Deze mod heeft betrekking op verschillende soorten verlichting die de indruk wekken van een verlicht volume, vooral wanneer het licht door rook of een raam gaat. Deze effecten zijn relatief arbeidsintensief en kunnen in sommige interieurs een paar extra frames per seconde opleveren. Daarom raden wij u aan deze instelling iets lager te zetten, vooral omdat het visuele verschil niet drastisch is.

Prestatie-effect: midden
Onze aanbevelingen: gemiddeld of hoog

Dichtheid van de menigte

menigte binnen sterrenveldEr wordt nooit overtekend, ook niet in de grote steden. Als uw processor echter niet de nieuwste is, raden wij u aan deze instelling te verlagen. Laat het op max staan ​​als je CPU dit ondersteunt.

Prestatie-effect: midden
Onze aanbevelingen: zwak

Bewegingsonscherpte

Dit is de beroemde bewegingsonscherpte (of Bewegingsonscherpte ) wat een persoonlijke voorkeur blijft. De instelling heeft echter een kleine invloed op de prestaties sterrenveld raden wij u aan deze te deactiveren.

Prestatie-effect: midden
Onze aanbevelingen: zonder

GTAO-kwaliteit

Surround lock is een andere instelling waarmee je 4 tot 8 frames per seconde kunt halen, afhankelijk van de scène, zowel binnen als buiten. GTAO heeft een aanzienlijke invloed op de kwaliteit van schaduwen die verband houden met stilstaande objecten. Beneden het gemiddelde zijn de prestatieverbeteringen minder, dus we raden u aan om op dit aanpassingsniveau te blijven, waardoor u ook een bepaalde kwaliteit van de shaders kunt behouden.

Prestatie-effect: De student
Onze aanbevelingen: bemiddelaar

Graskwaliteit

Hier kunt u de dichtheid en kwaliteit van het gras aanpassen. We merkten niet veel van een prestatieverbetering, vooral in bosrijke omgevingen, waar je 1 of 2 fps krijgt als je deze hoog instelt.

Prestatie-effect: zwak
Onze aanbevelingen: De student

Bel schaduwen

Deze instelling is voor een specifiek type schaduw, Contactschaduw, die van invloed kan zijn op je karakter en buitenscènes. We hebben het vooral over de tinten van de verschillende elementen van je pak, of over de stenen en bladeren op de grond. Nogmaals, het effect is vooral voelbaar in bosrijke of rotsachtige omgevingen, zoals op veel planeten. Afhankelijk van bepaalde gebieden kan het je tussen de 3 en 5 frames per seconde kosten zonder noodzakelijkerwijs het visuele verschil te voelen. Je kunt deze instelling dus verlagen naar gemiddeld of zelfs laag.

READ  💥 Zomeruitverkoop 2024: de beste smartphone-promoties met iPhone 15, Google Pixel 8, Samsung Galaxy...

Prestatie-effect: midden
Onze aanbevelingen: gemiddeld of laag

Upgrade

Dit is waar u een enorme prestatieverbetering kunt krijgen. De gebruikte uplifttechniek is belangrijk. CAS voorVerscherp de aanpassing door contrastis slechts een eenvoudig verscherpingsfilter, terwijl FSR (FidelityFX Supersolution) hier AMD’s geoptimaliseerde algoritme voor prioriteitsschaling issterrenveld. Eenmaal ingeschakeld, heeft u naast de dynamische resolutie ook toegang tot schaalresolutie-opties.

Hier adviseren wij u om voor de FSR-oplossing te kiezen, deze is iets minder efficiënt, maar met een veel hogere beeldkwaliteit. Om dit te behouden, moet u een resolutieschaal kiezen, namelijk de interne beeldschermresolutie. Hoe lager u de instelling verlaagt, hoe nauwkeuriger het algoritme zal werken bij een lagere resolutie en op grotere schaal. U wint aan prestaties, maar verliest aan weergavekwaliteit. Het lijkt ons dat een instelling van 60-80% een goede middenweg tussen de twee is, vooral als je grafische kaart op maximale capaciteit draait.

De scherpte-instelling is ook afhankelijk van uw apparaat en uw monitor, en we raden u aan deze te testen in dichte omgevingen, zoals binnenshuis of op rotsachtige grond.

Prestatie-effect: De student
Onze aanbevelingen: Zonder, als je zonder kunt, FSR met een nauwkeurigheidsschaal van 60 tot 80% voor een prestatieverbetering van ongeveer tien frames per seconde.

Merk op dat er nu een aanpassing is om DLSS van Nvidia en XeSS van Intel in te schakelensterrenveldvoor een min of meer merkbaar verschil.

VRS (variabele snelheidsschaduw)

deSchaduw met variabele snelheidHet moet de prestaties verbeteren door de kwaliteit van de schaduw op intelligente wijze te verminderen, afhankelijk van de scène en het gezichtspunt van de gebruiker. De winst zal meer merkbaar zijn op oudere apparaten, terwijl het verschil in beeldkwaliteit niet waarneembaar zal zijn. We raden u daarom aan deze ingeschakeld te laten.

Prestatie-effect: midden
Onze aanbevelingen: met

Onze resultaten

Zonder schaalvergroting konden we met kleine wijzigingen in de grafische instellingen ongeveer tien frames per seconde halen in de binnenstad en in sommige dichtbevolkte interieurs. En je kunt deze winst verdubbelen door FSR te activeren, met enkele compromissen op het gebied van beeldkwaliteit, vooral tijdens beweging. Maar in het heetst van de strijd garanderen wij dat u geen enkel verschil zult zien.

wereldwijd,sterrenveldHet is een videokaart-intensieve game, maar het goede nieuws: 8 GB videogeheugen is meer dan genoeg voor je, zelfs bij 4K. Het is echt.


Om ons te volgen nodigen wij u uit dit te doen Download onze Android- en iOS-app. Op YouTube kun je onze artikelen en profielen lezen en de nieuwste video’s bekijken.