Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze laaggeprijsde Samsung- en Xiaomi-modellen zijn een schot in de roos!

Deze laaggeprijsde Samsung- en Xiaomi-modellen zijn een schot in de roos!

Wil je een nieuwe, supergoedkope smartphone voor terug naar school? Wij hebben voor jou de modellen Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Samsung Galaxy A14 5G, Samsung Galaxy A13 en Xiaomi Redmi Note 11 geselecteerd, maar welke past nu echt bij jou? Hier zijn enkele vergelijkingsitems om u te helpen de juiste keuze voor u te vinden.

Xiaomi Redmi Note 12-smartphones, of het nu een 4G- of een 5G-versie is, bieden zeer succesvolle ontwerpen, vooral met een eiland met sensoren geïnstalleerd in de linkerbovenhoek, op de achterkant, die de kleur van de achterkant aanneemt. Redmi Note 11 biedt ook een paneel om de sensoren te integreren, maar dan in het zwart, ongeacht de afwerking van het toestel. De Samsung Galaxy A13 en Galaxy A14 5G bieden op hun beurt een bijzonder eenvoudig en verfijnd ontwerp met lenzen die nauwelijks uit de achtercover springen, zonder enige andere truc. De geselecteerde smartphones zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die iedereen zal waarderen.

Het grootste van de geselecteerde toestellen is de Galaxy A14 5G met een breedte van 78 mm. Hij is met 9,1 mm ook de dikste, terwijl de Redmi Note 12 met 7,85 mm de dunste is. Het is de Redmi Note 11 en deze is met een gewicht van 179 gram de lichtste. De zwaarste is de Samsung Galaxy A14 5G.
Wees niet jaloers op de autonomie, want iedereen heeft een batterij van 5000 mAh bij zich. Xiaomi-telefoons laden sneller op dan Samsung-modellen en profiteren van compatibiliteit van 33 W versus 15 W voor Zuid-Koreaanse telefoons.

READ  Corsair EX100U 2TB review: een ultrasnelle, ultrasnelle draagbare SSD

Wat is het beste scherm en wat zijn de prestaties?


Als weergave een van uw criteria is, bieden Redmi Note 12 4G en Redmi Note 12 5G hetzelfde schermoppervlak, dat wil zeggen een 6,67-inch AMOLED-scherm dat een hoge helderheid biedt, 1200 cd/m² met een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Dan is er het Redmi Note 11-scherm, dat vertrouwt op een 6,43-inch AMOLED-paneel met een frequentie van 90 Hz, en dit is ook het geval op het Galaxy A14 5G-telefoonscherm, maar op een LCD-paneel van mindere kwaliteit dan de Galaxy A14 5G-telefoonscherm. AMOLED-scherm. Hij meet 6,6 inch, hetzelfde als de Galaxy A13, en heeft een LCD-paneel met een frequentie van 60 Hz, wat zorgt voor vloeiender scrollen. Ze geven allemaal dezelfde definitie weer, 1080 x 2400 pixels.

Als de prestaties u het meest interesseren, dan is het de Redmi Note 12 5G die uw voorkeur zou moeten hebben, aangezien deze beschikt over een Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1-chipset met 4 GB RAM. Dan zijn er de Galaxy A14 5G en Galaxy A13 met een MediaTek Dimensity 700-chipset met 4 GB RAM. De Galaxy A14 5G heeft mogelijk een klein voordeel, aangezien het mogelijk is om tot ongeveer 4 GB extra RAM toe te voegen. Dan wordt de Redmi Note 12 geleverd met een Qualcomm Snapdragon 685-processor en 4 GB RAM, vervolgens wordt de Redmi Note 11 geleverd met een Snapdragon 680-processor met 4 of 6 GB RAM. Ze accepteren allemaal een micro SD-geheugenkaart, indien nodig.


READ  Amazon Fire 7 (2022) review: een tablet gehackt
Welke configuraties voor afbeeldingen en welke verbinding?


Voor het maken van foto’s bieden de Redmi Note 12 en Redmi Note 12 5G een vergelijkbare configuratie op ultragroothoek- en macrosensorniveau, met respectievelijk 8 en 2 MP-eenheden. Dit is ook het geval bij de Redmi Note 11 waaraan een extra sensor moet worden toegevoegd om de 2MP-foto’s te verbeteren. Deze laatste heeft net als de Redmi Note 12 een hoofdsensor van 50 MP, in tegenstelling tot de 48 MP aan de achterkant van de Redmi Note 12 5G. Beide Samsung smartphones hebben een 50MP hoofdlens met twee 2MP sensoren voor beeldverbetering en macrofotografie. De Galaxy A13 voegt hieraan een 5 MP ultragroothoeksensor toe.

Redmi Note 11, Redmi Note 12 4G en Galaxy A13 zijn beperkt tot 4G-netwerken, terwijl Redmi Note 12 5G en Galaxy A14 5G kunnen communiceren op snellere 5G-netwerken. Ze zijn allemaal Wi-Fi 5 en NFC. Ze hebben allemaal een audio-aansluiting voor het aansluiten van een hoofdtelefoon. Xiaomi-modellen hebben het voordeel dat ze een infraroodzender hebben, waardoor ze een universele afstandsbediening zijn. Het is ook spatwaterdicht.