Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alfa Romeo 33 Stradale: Stellantis’ eerste elektrische supercar is niet erg populair

Alfa Romeo 33 Stradale: Stellantis’ eerste elektrische supercar is niet erg populair

We volgen nog steeds het hete nieuws over de Alfa Romeo 33 Stradale, dus laten we nu eens kijken naar de geëlektrificeerde versie.

Deze supercar, geproduceerd in 33 exemplaren, Hij werd aan kopers aangeboden in een thermische versie met een 3,0-liter V6-motor met ruim 620 pk, maar ook een elektrische versie met ruim 750 pk.

De elektrische versie bestaat uit drie motoren, één voor en twee achter, en een accu van 102 kWh die een actieradius van ongeveer 450 km oplevert. Er is geen officieel cijfer, maar het gewicht is nog steeds iets meer dan 2 ton.

De prestaties blijven uitzonderlijk met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/u.

Maar… dit zal niet genoeg zijn. Alfa Romeo is getoond met warmte en elektriciteit en hoopt 16 warmte- en 16 elektrische modellen te verkopen. Echter, Het laatste gerucht beweert dat de elektrische versie de harten van kopers niet zou veroveren. Al deze overgangen naar de thermische versie.

gecontacteerd door italpassion, Alfa Romeo bevestigde ons dat tot nu toe twee klanten voor het elektrische model hebben gekozen. Er wordt echter gespecificeerd dat “sinds de ondertekening van het contract elke klant een jaar de tijd heeft om van gedachten te veranderen. Sommigen zijn nog steeds terughoudend om over te stappen van thermisch naar elektrisch. We kunnen dus een thermische/BEV-mix aanbieden zodra de opties volledig gesloten zijn. »

Het is dus interessant om op te merken dat, In de wereld van luxe is de keuze snel gemaakt tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor. En misschien neemt Maserati om die reden de tijd voor zijn techno-elektrische neef, de MC20, die, ter herinnering, oorspronkelijk gepland stond voor release in 2020…

READ  Geen wachtwoorden meer dankzij openbaar beschikbare Apple Passkeys