Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdek op Weight Island Spinosaurus, de grootste dinosaurus

Het zou het grootste terrestrische roofdier zijn dat ooit voet op Europese bodem heeft gezet. Wetenschappers noemden het een Spinosaurus. Het werd ontdekt door Britse wetenschappers. Volgens hen verrijkt het de familie van tyrannosaurussen.

Volgens zijn ontdekkers was de lengte van deze dinosaurus, behorend tot de Tyrannosaurus-familie, meer dan 10 meter. Zijn ontdekking zal een echt record zijn.

Het is echt sexy

Het is een zeer grote theropode dinosaurus, een vleesetend roofdier‘ legt paleontoloog Dr. Neil Jostling uit.Misschien wel het grootste roofdier dat ooit in Europa is gevonden.”

De overeenkomstige fossielen van deze nieuwe dinosaurus werden gevonden op het Isle of Wight. Er zijn geologische lagen die dateren uit het Krijt, de periode waarin de dinosauriƫrs 125 miljoen jaar geleden getuige waren. Botten van dieren van deze grootte zijn echter vrij zeldzaam.

Het is duidelijk dat hoe groter het is, hoe minder het aanwezig is in een bepaald ecosysteem.bevestigt Chris Baker, een promovendus in paleontologie aan de Universiteit van Southampton. Dus het vinden van de botten van zo’n groot individu is een opwindende ontdekking.”

Zijn aanwezigheid waar het werd gevonden, biedt ook waardevolle informatie voor wetenschappers.

READ  Zwitserland in de halfgeleiderrace!