Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gebieden die deze zomer extra waakzaam moeten zijn

primair

  • Deze zomer verspreiden teken met de ziekte van Lyme zich in verschillende regio’s van Frankrijk, waaronder Grand Est, Centre en Limousin
  • Volgens een recente studie is al meer dan 14% van de wereldbevolking getroffen door de ziekte van Lyme.

Pas op voor teken! Elke zomer waren we op onze hoede voor insecten zoals wespen, muggen, horzels… maar ook teken. Vooral degenen die transporteren Ziekte van Lyme.

Dit jaar zullen de regio’s Grand Est (Elzas, Lotharingen), de regio Centre en de Limousin-regio’s het onderwerp van verhoogde waakzaamheid moeten zijn, als we verwijzen naar een kaart die onlangs is gepubliceerd door het National Institute for Agricultural Research ( INRAE). Citroen-dragende teken leven meestal in bossen en graslanden, maar ook in gecultiveerde stedelijke gebieden zoals tuinen.

Infectie kan optreden na 7-14 dagen

De ziekte van Lyme is niet besmettelijk, maar wordt overgedragen door de beet van een teek die borreliose draagt. Infectie kan na 7 tot 14 dagen optreden door een huidreactie wanneer een teek bijt. Het is relatief goedaardig en veroorzaakt huiduitslag en verschijnselen die lijken op die van een griepachtige aandoening (vermoeidheid, koorts, koude rillingen, hoofdpijn).

Maar indien onbehandeld, kan deze infectie ernstig worden chronisch Het verspreidt zich van de huid naar het hele lichaam met het risico op infectie veelvouden die verschillende organen kunnen aantasten (gewrichten, hersenen, hart, enz.).

Wat doe je als je gebeten bent?

Het wordt aanbevolen om de teek zo snel mogelijk te verwijderen met een pincet of een tekentrekker, verkrijgbaar bij de apotheek. Nadat de teek is verwijderd, is het belangrijk om de wond grondig te desinfecteren met alcohol of een antiseptische oplossing.

READ  Een onderzoeker verheugde zich dat een genezing zonder behandeling voor een hiv-patiĆ«nt 'leiderschap en hoop geeft'

Als de inflammatoire rode plaques 3 tot 30 dagen na de beet aanhouden, moet een arts worden geraadpleegd omdat het erythema migrans is, een symptoom van de ziekte van Lyme. Dan is een antibioticabehandeling noodzakelijk.“, specifiek zorgverzekering website.

Volgens een studie gepubliceerd op 14 juni in het tijdschrift Wereldwijde gezondheid BMJMeer dan 14% van de wereldbevolking lijdt aan de ziekte van Lyme.