Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brussel: psychologische steun voor degenen die de Oekraïners ontvangen

Moeilijkheden komen soms na een escalatie van solidariteit. Dit is wat sommige gezinnen die Oekraïners huisvesten ervaren. Het Brussels Gewest wil hen psychologisch ondersteunen. Zaterdagochtend konden in het Pachéco Center een twintigtal mensen zich uiten in aanwezigheid van psychologen.

Wij behoren tot de gelukkigen. Ik denk dat er wat minder empathische verhalen zijn. We hebben een gezin. Het zijn twee ouders en drie kinderen. Twee tieners en een kleindochter. Stel je voor: we zijn nog drie maanden verwijderd van verwelkoming. Er is echt psychologisch werk voor nodig om onszelf te vertellen dat we vooruit gaan, dat we doorgaanEen host in Brussel zegt dat hij het regionale initiatief verwelkomt, vooral omdat hij beweert dat hij hem niet heeft vergezeld sinds de start van de hosting.

Leg uit welk standpunt we kunnen innemen

Deze mensen wilden we enerzijds bedanken. Aan de andere kant, vertel ze dat als ze zorgen en zorgen hebben, dit een kans is om ze te delen, vooral met een therapeut die bekend is met dit vluchtelingenprobleem en die ons kan uitleggen welk standpunt we kunnen innemenLuc Detavernier, directeur van het Mental Health Platform in Brussel en een van de leiders van het initiatief, legt uit.

Nu de vakantie nadert, willen sommige gastheren vertrekken zonder hun verblijf aan hun gastheren toe te vertrouwen. Dit kan schuldgevoelens veroorzaken.

READ  Acht kleine satellieten gebouwd door Israëlische middelbare scholieren zijn de ruimte in gelanceerd