Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdek het indrukwekkende “zenuwstelsel” van de Romeinse ruimtetelescoop

Ontdek het indrukwekkende “zenuwstelsel” van de Romeinse ruimtetelescoop

NASA biedt ons een fascinerende reis naar de diepten van de Nancy Grace Roman Space Telescope, die momenteel wordt geassembleerd in het Goddard Space Flight Center. Ingenieurs begonnen de elektrische bedrading van de machine te integreren, een technisch zeer complex proces.

Aangeleverd door de US Space Agency als ” Hubble’s neef met grote ogen », De Romeinse telescoop heeft drie hoofddoelen. Eerst bestudeer je donkere energie die, samen met donkere materie, een belangrijk onderdeel is van het universum dat voor ons nog steeds grotendeels een mysterie is. De tweede missie van Roman zal zijn het uitvoeren van een statistische telling van bekende exoplaneten en het identificeren van nieuwe. Ten slotte zal de telescoop de hele hemel in infrarood in kaart brengen. Voor dit doel bevat het twee instrumenten: een imager/spectroradiometer en een coronagraaf. Het zal werken in zichtbaar en nabij-infrarood licht.

32.000 kabels en 900 connectoren

Het duurde bijna twee jaar om het Romeinse elektriciteitsnetwerk gereed te maken, en de totale lengte bedraagt ​​72 kilometer! Minstens 32.000 kabels en 900 connectoren zullen alle systemen van de telescoop van stroom voorzien. Dit gaat van de instrumenten tot hun gyroscopen, maar ook de computer die het proces beheert en de gegevens overdraagt. Dit gaas wordt aangebracht op een metalen structuur die de “riem” wordt genoemd.

Net zoals het zenuwstelsel signalen door het menselijk lichaam verzendt, verbindt de Romeinse gordel de componenten ervan, waardoor elke doos en elk elektronisch instrument van stroom en commando’s wordt voorzien. “, Hij legt uit Deneen Ferro, Roman Belt Project Development Manager bij NASA Goddard Space Flight Center.

READ  Waarom zijn konijnen niet zo groot als paarden?

We hebben de structuur eerst op een chassismodel gemonteerd voordat we deze door een thermische vacuümkamer voerden. Dit proces bestaat uit het vrijkomen van dampen die kunnen vrijkomen door sommige van de gebruikte materialen zodra de telescoop zich in de ruimte bevindt. Deze dampen kunnen in de elektronica condenseren of zich op de optica afzetten en de prestaties nadelig beïnvloeden.

Ingenieurs zullen de rest van het jaar en 2024 besteden aan het integreren van het elektrische netwerk, de elektronische kasten die de wetenschappelijke instrumenten van de sonde zullen bedienen, evenals andere essentiële componenten in de structuur van de telescoop. Je kunt de Romeinse telescoop in detail ontdekken en de voortgang van de montage op dit gebied volgen Interactieve website.

De Nancy Grace Roman Space Telescope-riem wordt overgebracht van het mock-up-chassis naar het vluchtchassis van het ruimtevaartuig. © NASA/Chris Gunn

Romain zal zich bij James Webb voegen bij Lagrande L2

Als alle deadlines worden gehaald, zou de Roemeense telescoop in mei 2027 moeten opstijgen aan boord van een SpaceX Falcon Heavy-raket. Het zal in een stabiele baan komen bij het Lagrangepunt L2, gelegen op 1,5 miljoen kilometer van de aarde. Hij zal daar de telescopische Romein van James Webb en Euclides vinden.

Dankzij het brede gezichtsveld van Roman kunnen infraroodbeelden worden gemaakt die ongeveer 200 keer groter zijn dan die van de Hubble-telescoop, terwijl ze hetzelfde detailniveau onthullen. ” De roman zal een van de belangrijkste instrumenten zijn die ooit zijn ontworpen om het universum te bestuderen », bevestigt NASA.

Als de Romeinse telescoop zijn eigen doelen zou hebben, zou hij gekoppeld zijn aan de Euclides-telescoop van ESA. Deze laatste werd begin juli gelanceerd met de missie om donkere materie en donkere energie te bestuderen.

READ  Regelmatige dutjes voorkomen hersenatrofie met de leeftijd

Roman en Euclid gaan samenwerken om donkere energie te bestuderen

Door de mogelijkheden van de twee telescopen te combineren hopen wetenschappers te begrijpen waarom de uitdijing van het universum versnelt, een fenomeen dat zij toeschrijven aan donkere energie. Zowel Euclides als Roman zijn ontworpen om kosmische versnelling te bestuderen, maar gebruiken verschillende, complementaire strategieën.

Artistieke weergaven van Euclidische (links) en Romeinse (rechts) telescopen. © NASA Goddard Space Flight Center, ESA/ATG medialab

Euclides zal dus ongeveer een derde van de hemel waarnemen in infrarode en optische golflengten. Het zal 10 miljard jaar teruggaan, toen het universum ongeveer 3 miljard jaar oud was. Een romein bestrijkt een kleiner gebied, maar met grotere diepte en nauwkeurigheid. Hij zal het universum zien zoals het twee miljard jaar geleden was.

Samen zouden Euclides en Roman meer zijn dan de som der delen zei Yun Wang, hoofdonderzoeker bij Caltech/IPAC in Californië, die leiding gaf aan de wetenschappelijke groepen die verantwoordelijk waren voor het samenstellen van sterrenstelsels voor de twee telescopen. Door hun waarnemingen te combineren krijgen astronomen een beter beeld van wat er werkelijk aan de hand is in het heelal. »