Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

de foto’s.  “Ik word elke ochtend wakker om ernaar te kijken”, doorkruist komeet Nishimura de hemel en verblindt liefhebbers

de foto’s. “Ik word elke ochtend wakker om ernaar te kijken”, doorkruist komeet Nishimura de hemel en verblindt liefhebbers

Dit is een evenement dat je niet mag missen. Het zal pas 437 jaar later weer over ons hoofd gaan! Komeet Nishimura, die deze zomer werd ontdekt, is het hele weekend van 9 en 10 september 2023 met het blote oog zichtbaar. Een schouwspel dat alle nieuwsgierigen zal verbazen.

“Met het blote oog zie ik vanuit mijn raam de groene lijn, maar ook de oranje en gele komeet.” Drie dagen lang zag hij alle kleuren. In Luxeuil-lès-Bains (Haute-Saône) staat Denis Gachot elke ochtend bij zonsopgang op om geen enkele show te missen. Toen de 73-jarige gepensioneerde agronoom uit bed stapte, werd hij verrast door de plant die wetenschappers de naam hadden gegeven… “C/2023, blz. 1.”

Maar tegenwoordig noemt iedereen hem gewoon ‘Nishimura’, naar de Japanse amateurastronoom die hem op 12 augustus 2023 ontdekte. De rotsachtige, ijzige bol beweegt zich momenteel richting de zon en zou op zijn hoogst moeten schijnen. Gedurende dit weekend van 9-10 september 2023.

Ik zag het vrijdag voor het eerst en zag meteen dat het geen vliegtuig was. Vanochtend zag ik het opnieuw door mijn raamkozijn lopen van precies 06:22 uur tot 06:28 uur. Het was geweldig! Ik heb het noorderlicht in Noorwegen gezien en ik voelde hetzelfde!

Denis Gachot, Luxeuil-les-Bains (Haute-Saône).

Maar hij is niet de enige die zich verwonderde over dit geschenk uit de hemel. Anderen haalden de grote wapens tevoorschijn en monteerden grote telelenzen op hun camera’s om de gebeurtenis te vereeuwigen. Met verbluffende resultaten.

“Het komt zelden voor dat een komeet zeer kort vóór zijn maximale zichtbaarheid wordt ontdekt. ​​De meeste worden maanden, zelfs jaren vóór de dichtstbijzijnde passage van de zon ontdekt”, Hij legde het uit aan Agence France-Presse Nicolas Biver, onderzoeker bij het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek van het Observatorium van Parijs.

READ  Pyoderma gangrenosum: oorzaken, de ziekte van Crohn, wat is het?

De wetenschapper wijst erop dat deze komeet een lange baan heeft, waarbij de laatste passage nabij de zon 437 jaar teruggaat. Van de laatste passage van deze ijzige bezoeker is echter geen spoor gevonden in astronomische archieven, stelt de astrofysicus vast.

“Zijn volgende bezoek zal over 500 jaar zijn, dus het is tijd om een ​​foto van hem te maken.” Hij werd getagd met Clément Soulier, ook bekend als Tat’änes, op de X-voormalige Twitter. Vanuit zijn woning in Saint-Brix (Saône-et-Loire) maakte hij woensdag een hele reeks foto’s. “Blij met het resultaat”Hij feliciteert zichzelf met het sociale netwerk waar hij zijn foto’s deelde.

“Ik werd om vier uur ’s ochtends wakker, stopte de telescoop in mijn tas en liep een kwartier om de waarnemingslocatie te bereiken. Het was deze keer erg moeilijk om deze komeet te zien.”Deze 38 jaar oude docentengids wordt toevertrouwd aan France 3 Franche-Comté. “Alleen aan het einde van de nacht en heel dicht bij de oostelijke horizon.”

Toen de eerste zonnestralen eenmaal arriveerden, waren ze moeilijk te onderscheiden. Het zal de komende dagen moeilijker, zelfs onmogelijk zijn, omdat het zo laag in de lucht zal staan ​​en verloren zal gaan in de gloed van de dageraad.

Clément Soulier, toekomstig docent voorlichting bij Morvan.

Een komeet wekte ook grote belangstelling in buurland Zwitserland, waar hij op zaterdag 9 september 2023 volledig zichtbaar was.

Over de hele wereld hebben fotografen momenteel een velddag, zoals Anthony Burri uit Nancy die vrijdagochtend heel vroeg wakker werd om deze verbluffende reeks beelden van de Hohneck-piek in de Elzas vast te leggen.

READ  Als je de enige "9" van de 150 "7"-getallen kunt vinden, is je IQ hoger dan 97!

Zelfs als het ideale kijkvenster heel snel sluit en ook als het minder helder wordt, is het de komende dagen nog steeds mogelijk om het te zien.“Het beste is om vóór zonsopgang (rond 06.00 uur in Frankrijk) naar de hemel te kijken, in de richting van het noordoosten, links van Venus (gewoonlijk de Herderster genoemd), bij een heldere hemel zonder lichtvervuiling.” Adviseren Nicola Bever.