Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Magnetisch plasmakanon: wanneer technologie magie ontmoet?

Magnetisch plasmakanon: wanneer technologie magie ontmoet?

Chinese wetenschappers deden dat ontwikkeld Magnetisch plasmakanon Hierdoor kun je op afstand de beweging van sommige metalen voorwerpen beïnvloeden. Een kleine revolutie lijkt mensen bijna magische krachten te geven. verlichting mee Roger Caillois.


Metaalachtig ruimtepuin omleiden en satellieten van de aarde sturen… Dit zijn de potentiële toepassingen voor het revolutionaire ‘magnetische plasmakanon’. Wat had er ontwikkeld kunnen worden? Een team van Chinese militaire wetenschappers van de National University of Defense Technology. De machine is geïnspireerd door de ‘kracht’ van het universum ster oorlogenbestaat uit het richten van magnetische kracht in “ringen”. plasma » [le « quatrième état » de la matière] Om de ruimteomgeving te manipuleren zonder de noodzaak van robotarmen of andere communicatiemiddelen.

Technische bekwaamheid en eeuwenoude verbeeldingskracht

Er zijn volkomen objectieve redenen om enthousiast te zijn over een dergelijke uitvinding, Wat kan helpen bij het oplossen van veel problemen bij de verkenning van de ruimte. Er zijn nog steeds subjectieve redenen die de fascinatie voor dit gadget, rechtstreeks uit een sciencefictionroman, kunnen verklaren. Daarin wordt technische bekwaamheid gecombineerd met een diepgewortelde eeuwenoude verbeelding, de magische verbeelding.

Wat is magie eigenlijk? Zoals geschreven Roger Caillois (1913-1978) op Vier artikelen in de hedendaagse sociologie (1951), “We noemen magie de mogelijkheid om effecten teweeg te brengen zonder verband of middel, door als het ware de volledige en onmiddellijke gehoorzaamheid van de dingen te veroorzaken.”. Magie bestaat uit het creëren van een direct effect op een externe realiteit door de enige kracht van het denken, zonder door het lichaam en zijn kunstmatige aanhangsels, gereedschappen en andere hulpmiddelen te gaan – zonder fysieke inspanning en zonder fysiek contact. Het voornaamste doel van magie is, kortom, om op afstand te werken, zonder tussenpersoon. Magie is de verbeelding van de porositeit van wil en materie.

READ  De Franse gezondheidsautoriteiten bevelen aan dat sommige kinderen zich laten vaccineren tegen Covid-19

Woorden, de eerste magie

probleem, “Dingen zijn niet gemakkelijk”, Ze verzetten zich – tenminste als er een externe kracht op hen wordt uitgeoefend. Het ideaal van volledig gerealiseerde magie zou dus op de een of andere manier bestaan ​​in de toe-eigening van het object Interieur, “Om het te bezitten.” Cailo wijst erop dat als het project riskant is voor objecten, het veel minder riskant is voor mensen.

“Mensen zijn gehoorzamer dan dingen: veel ervan kunnen worden verkregen door woorden of door tekens. Geen enkele ervaring komt vaker voor.”

Roger Caillois, Vorige referentie. Stad.

Het overtuigende woord Er bestaat geen twijfel over dat er nog steeds sprake is van een bemiddeling die via geluidsvibratie van het ene individu op het andere wordt overgedragen, en dus fysiek blijft. Geluid, de meest directe uitdrukking van gedachten, is echter een fade-out die vrijwel onmiddellijk verdwijnt. Onzichtbaar en ongrijpbaar, hij staat op de rand van het niets. Het is bijna niets dat niettemin doordringt tot de persoon tot wie het woord is gericht, en hem desnoods aan onze wil kan onderwerpen en zich zijn eigen macht kan toe-eigenen. Woorden zijn de eerste magie.

Regel dingen

De hele fantasie van magie bestaat er op de een of andere manier in om dit model uit te breiden tot de hele werkelijkheid. “Magie is het idee dat we zowel dingen als wezens kunnen beheersen.” Dit project is duidelijk riskant. Het innerlijke van de dingen, als ze bestaan, blijft mysterieus. Tussen ons en hen bestaat niet deze evenredigheid, deze porositeit tussen twee geesten die de verbale ‘magie’ mogelijk maakt die de een op de ander uitoefent. Om “de zaken op orde te brengen”, zullen andere trucs nodig zijn.

READ  Steun Futura door je te abonneren, nu 3 maanden gratis!

Een voorbeeld hiervan is het door China ontwikkelde magnetische kanon. Er blijft een soort bemiddeling bestaan ​​tussen de wil en de toepassing ervan op de wereld. Maar waaruit bestaat deze bemiddeling? Een ring van ‘gemagnetiseerd plasma’ waarvan men kan zeggen dat het op de een of andere manier bij elkaar wordt gehouden op de grens van niets. We laten hier de gewone orde van onze ervaring achter, waarbij de macht die we over dingen uitoefenen alleen wordt overgedragen door fysieke ketens van contact en druk. We begrijpen beter de fascinatie die een dergelijke uitvinding kan veroorzaken. Formule van de schrijver Arthur C Clarke Daarom werd de validatie ervan gevonden: TElke voldoende geavanceerde technologie is niet te onderscheiden van magie. »