Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontdek de innovaties van Ariane 6 gekoelde armen

Ariane 6 cryogene armen zijn eersteklas grondapparatuur en staan ​​onder extreme stress. Ze verbinden de actuator met het startpunt en hun belangrijkste functie is om de tanks van de bovenste trap te voeden, één met vloeibare waterstof en de andere met vloeibare zuurstof. Vergeleken met de Ariane 5-gieken is de Ariane 6-giekfase opnieuw ontworpen en vereist deze een zeer hoge precisie. Verduidelijkingen van Olivier Bognet, Ariane 6 projectmanager voor Cnes.

Ontdek de Sollicitatiegesprekken Van onderzoekers, fotografen en reizigers die getuige zijn van een veranderende wereld onder het juk van de opwarming van de aarde.

Bijna een jaar na de eerste vluchtAriane 6, momenteel gepland voor zomer 2022, het programma Ariane 6 herstellen van het effect Covid-19 gezondheidscrisis En onverwachte technische problemen vertraagden de voortgang in vergelijking met het schema dat in 2014 werd gepubliceerd. Bij de start van het ontwikkelingsprogramma stond de eerste vlucht van de Ariane 6 gepland voor 2020.

Technische problemen met betrekking tot het grondgedeelte van het programma omvatten wapens Koeltechnologie die de trekker verbindt met het schietpunt. Eersteklas grondapparatuur, onderhevig aan strenge beperkingen (drijfgaskoeler, hitte en straaldruk Raket, mobiliteit, betrouwbaarheid…), zijn de gekoelde armen een integraal onderdeel van de mast van de lanceertafel, maar zijn ze ook een cruciaal onderdeel van het lanceersysteem door hun uitstekende interactie met de operator. Dit is de reden waarom een ​​deel van de ontwikkeling (specificaties, beoordelingen, tests, enz.) de teams ArianeGroup en Launch System Architect omvatte.wie welke.

De belangrijkste functie van deze wapens is ervoor te zorgen dat ” Gekoelde tanks vullen waterstof En de Zuurstof Vloeistoffen uit de bovenste trap van de ejector uit de grond, en ook afgevoerd indien nodig Leg het ons uit Oliver Bugnet, Ariane 6 projectmanager voor Cnes. ze komen er aan” evenals helium dat nodig is om tanks onder druk te zetten, helium en stikstof voor airconditioning ».

READ  Covid-19 en reizen: PCR-tests, dwingende redenen, de provincie verduidelijkt al het nieuws

De armtrekmanoeuvre vereist grote precisie

De boom-pull-manoeuvre vereist grote precisie om de twee armen bijna synchroon te scheiden en om te voorkomen dat de toevoerslangen worden weggeslingerd. Gas Van versterking En laat de operator passeren door elk contact met hem te vermijden.

Innovaties in vergelijking met de wapens van Ariane 5

Vergeleken met cryogene armen vanAriane 5, die in Ariane 6 zijn groter,” 13 meter versus 10 meter Deze keuze wordt verklaard door de noodzaak om de door ArianeGroup ontwikkelde operator te introduceren, een ijshoorntje Grotere speling om het risico te verkleinen dat de draagraket de structuren van het lanceerplatform raakt ». Deze veiligheidsafstand is tussen de actuator en de mast” Het houdt rekening met alle mogelijke gevallen van verslechterde trajecten, vanwege de sterkte van ventileren of betalingsinconsistenties bijvoorbeeld, vooral voor de versie met vier boosters ».

Een andere innovatie met betrekking tot gekoelde wapens in vergelijking met: Ariane 5, De ” Wapenscheidingstrap is opnieuw ontworpen.” Met Ariane 5 worden de kanonnen losgekoppeld van de trekker voordat de Vulcain-motor ontsteekt, en als het schietschema wordt verbroken nadat de verbinding is verbroken, heeft de trekker “ Specifieke koppelingen zijn bedoeld voor het afvoeren van drijfgas, wat bij Ariane 6 . niet het geval is Deze keuze verklaart de wens van ArianeGroup om de Ariane 6 launcher te vereenvoudigen.

Een optie die de gekoelde armen dwingt om tot de lancering aan de draagraket vast te blijven zitten, maar bovenal” Keer te snel terug om te voorkomen dat je de draagraket raakt tijdens het opstijgen “Elke arm weegt ongeveer 20 ton in slechts 2,6 seconden! Geweldige prestatie.” Gekwalificeerd in een reeks tests die representatief zijn voor reële omstandigheden, meer dan 250 tests in totaal », uitgevoerd in Fos-sur-Mer in de ADF (het hoofd van de GME dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van deze wapens, waaronder ook Air vloeistof en Cegelec).

READ  Covid: Deze donderdag is er een nieuwe vaccinatiecampagne gelanceerd. Ben je getroffen door deze herinnering?

Deze innovatie verbetert de prestaties van de Ariane 6 launcher en draagt ​​bij aan ” Met als doel de kosten met 40 tot 50% te verlagen ten opzichte van de kosten van de gelegde kilo’s in een baan om de aarde Door Ariane 5, met dezelfde betrouwbaarheidseisen Over het algemeen is het gehele grondgedeelte van Ariane 6 ontworpen om de bedrijfskosten te verlagen en kosten mogelijk te maken. Hoge lanceringssnelheid met de mogelijkheid om 12 missies per jaar te lanceren en tot acht lanceringen in slechts zes maanden ».

Tegenwoordig zijn deze cryogene armen geïnstalleerd op het lanceerplatform ZIJ-4 Bij Guyanese ruimtevaartcentrum Om voor het einde van het jaar de ELA-4 te kwalificeren. Het zal vervolgens worden getest in reële omstandigheden tijdens gezamenlijke tests tussen Ariane 6 en het lanceerplatform voor de eerste lancering in 2022.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?