Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Didier Raoult pleit voor vaccinatie van zorgverleners en risicogroepen

Bekend om zijn verdediging van controversiële behandeling Du covid-19En de
Professor Didier Raoult Spreek donderdag voor
Vaccinatie Mantelzorgers en mensen die gevaar lopen. Aan de andere kant blijkt hij sceptischer te staan ​​tegenover het generaliseren naar de hele bevolking.

“Ja, ik ben voorstander van vaccinatie, maar voor populaties die een bijzonder risico lopen op overmatige blootstelling of het risico lopen gevaarlijke vormen te ontwikkelen”, zei hij tijdens een lunch georganiseerd door de Frans-Chinese investeerdersclub “China Business Club” in Parijs .

“Individueel voordeel wordt belangrijker naarmate u meer bekend bent.”

Toen specifiek gevraagd werd naar zorgverleners, de categorie waarin vaccinatie wordt onderbroken, antwoordde de hoogleraar microbiologie bevestigend: “Zorgverleners die worden blootgesteld, moeten vaccinatie serieus overwegen.”

In het algemeen “een vaccinindicator die mij niet twijfelachtig lijkt, is wanneer u een risico loopt. Het individuele voordeel wordt belangrijker naarmate u meer wordt blootgesteld”, zei hij in een vraag-en-antwoordsessie. “Daarom achtte hij het aannemelijk dat mensen die, indien blootgesteld, zouden kunnen worden Ze hebben een ernstige vorm, ouderen, de ongezonde zwaarlijvigheid, moeten worden gevaccineerd.”

Hij beschreef ‘vaccins’ als ‘nuttige elementen in de strijd tegen infectie met het Covid-19-virus’. Voor de rest van de bevolking was de infectieziektespecialist sceptischer, vooral voor kinderen. Helpt universele vaccinatie tegen infecties? Dit zijn geen voor de hand liggende elementen in de literatuur of in het echte leven, zei hij. Zich herinnerend dat hij “het anderhalf jaar had gezegd”, adviseerde hij elke patiënt om “behandeling te zoeken”.

“Het kan na een tijdje op griep lijken”

Professor Raoult verdedigt sinds het begin van de epidemie Gebruik van het antimalariamiddel hydroxychloroquine Geassocieerd met het antibacteriële azitromycine, de behandeling waarin de IHU studies heeft uitgevoerd, waarvan de methodologie is betwist (de steekproef is te klein en er is geen placebogroep). Daarnaast hebben verschillende grote klinische onderzoeken in de afgelopen maanden geconcludeerd dat er geen
De effectiviteit van hydroxychloroquine tegen Covid-19.

READ  Doorzettingsvermogen heeft eindelijk zijn parachute gevonden op Mars

De professor betoogde: “Een deel van de aanvankelijke ramp (in maart/april 2020) is dat we mensen niet behandelden, we zeiden tegen hen: wacht tot je stikt, maar met dit virus kun je gruwelijke ademhalingsproblemen krijgen zonder het te beseffen.” . Didier Raoult schatte dat “er een tijd zal komen dat we eruit komen. Op basis van historische opvattingen die ik heb, kan het na een tijdje op griep lijken.”