Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er een “mogelijk” verband tussen hartproblemen en sommige vaccins

er is een verband”MogelijkDe Wereldgezondheidsorganisatie bevestigde de ervaring in de VS en zei vrijdag 9 juli: “Tussen gevallen van ontsteking in het hart en de injectie van het RNA Covid-vaccin wegen de voordelen van deze vaccins op tegen de risico’s.

In een verklaring legden experts van het Global Advisory Committee on Vaccine Safety van de Wereldgezondheidsorganisatie uit dat in veel landen gevallen van myocarditis, myocarditis en pericarditis, een ontsteking van het membraan rond het hart, zijn gemeld. Vooral in de Verenigde Staten. “Gerapporteerde gevallen deden zich over het algemeen voor in de dagen na vaccinatie, vaker bij jonge volwassenen en vaker na de tweede dosis mRNA-vaccins tegen Covid-19‘ wezen ze erop.

Na bestudering van de tot nu toe beschikbare informatie, concludeerden WHO-experts dat “Huidige gegevens suggereren een mogelijk causaal verband tussen myocarditisvaccins en boodschapper-RNA.Zij wijzen er echter op,De voordelen van mRNA-vaccins wegen zwaarder dan de risico’s bij het verminderen van ziekenhuisopnames en sterfgevallen door Covid-19-infectie“. WHO-experts merken ook op dat de beschikbare gegevens aangeven dat het onmiddellijke verloop van myocarditis en pericarditis na vaccinatie over het algemeen mild is en op behandeling reageert.”Follow-up is aan de gang om effecten op lange termijn te bepalen‘, specificeren ze. WHO-experts zullen de situatie blijven beoordelen om hun aanbevelingen bij te werken.

De voordelen wegen op tegen de risico’s

Op 23 juni hebben Amerikaanse gezondheidsautoriteiten al een link aangegeven “Mogelijk“Tussen Pfizer en Moderna’s Covid-19-vaccins – messenger RNA-vaccins – en zeldzame gevallen van carditis bij adolescenten en jonge volwassenen, maar de voordelen van deze behandelingen”transcenderen» De risico’s blijven grotendeels bestaan. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking, dat van 5 tot 8 juli bijeenkwam, de laatste gegevens uit Europa onderzocht en een redelijk causaal verband tussen myocarditis en boodschapper-RNA-vaccins bevestigd.

READ  We hebben ChatGPT getest op wetenschappelijk nieuws

Myocarditis is een zeldzame ziekte waarvan deskundigen denken dat deze meestal door een virus wordt veroorzaakt. Het meest voorkomende symptoom is pijn op de borst, die vaak wordt behandeld met ontstekingsremmende medicijnen of indien nodig door zuurstofondersteuning. De eerste gevallen van myocarditis werden gemeld in Israël, waar de vaccinatiecampagne sneller verliep dan in de meeste landen.