Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongelooflijke foto’s van de totale maansverduistering

Wetenschap – Als je op maandag 16 mei rond 5.30 uur opstaat, kun je er misschien bij zijn totale maansverduistering die zich ontvouwde in de lucht. Een zeldzaam hemels tafereel waarbij de nachtster zijn glans verliest en geleidelijk rood wordt.

Dit fenomeen komt ongeveer twee keer per jaar voor, maar hiervoor moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan: maan Het zou in zijn volledige fase moeten zijn, maar vooral ZonDe Land En de maan moet perfect uitgelijnd zijn. Dan glijdt de nachtster in de schaduw van de aarde, die de zonnestralen afschermt en geleidelijk haar witte gloed verliest.

Maar dat gebeurt niet met dat alles: de aarde blijft licht van de zon naar de maan sturen, de stralen die een rode kleur aannemen door het proces van “atmosferische breking”, legt Florent Delively uit van het Paris-PSL Observatorium . “Tijdens een zonsverduistering kan de aarde de maan alleen verlichten door opnieuw rode stralen uit te zenden”, vervolgt de astronoom.

“Het is heel interessant om een ​​helderwitte maan te zien die in de loop van de minuten rood wordt”, voegt hij eraan toe. Het fenomeen dat met een verrekijker zichtbaar is, zoals met het blote oog, kan bij goed weer “fantastische beelden” opleveren.

De volgende zonsverduistering staat gepland voor november, maar niet in Frankrijk

De eclips was zichtbaar vanaf delen van de Amerikaanse, Europese en Afrikaanse continenten tussen maanopkomst en maansondergang.

In Frankrijk begon de zonsverduistering om 03.32 uur en was aan het einde van de nacht vanaf 05.29 uur totaal, met een maximum van 6.08 uur: de maanschijf was helemaal rood. Merk op dat de maan ondergaat tijdens deze totale fase, op hetzelfde moment dat de zon opkomt.

READ  Playground Games-veteranen vinden Maverick Games, een nieuwe AAA-studio | Xbox One

De volgende totale maansverduistering is gepland voor november 2022 in de centrale Stille Oceaan. Voor de Fransen op het vasteland van Frankrijk, als je dit mist, zul je geduld moeten hebben. De laatste was in januari 2019 en de volgende zal pas in 2029 plaatsvinden.

Zie ook op The HuffPost: foto’s van de langste maansverduistering sinds 1440