Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De maan zal dicht bij de horizon staan ​​om een ​​mooie foto te maken”, vertelt een specialist enthousiast

Een totale maansverduistering vindt ’s nachts plaats van zondag op maandag. De maan begint om 04.27 uur in de schaduw van de aarde te komen en de piekfase wordt verwacht om 05.28 uur, maar het hoogtepunt van de zonsverduistering zal plaatsvinden rond 6.11 uur, wanneer de maan al is ondergegaan in Parijs. Als Frankrijk daarom niet profiteert van het hele evenement, zegt Philip Henarius, hoofdredacteur van Ciel & Leegte, Hopelijk zondag op franceinfo”Maak een mooie foto“Dankzij deze maan in”dicht bij de horizon“.

franceinfo: Waar ga je deze totale maansverduistering waarnemen, waarvan we in Frankrijk niet optimaal zullen zien?

Philip Hangargos: Ik ga een rotsachtige bergkam beklimmen in het Corbiere-gebergte zodat de maan met de west/zuidwestelijke horizon over de Pyreneeën kan stromen. We zullen dus niet de volledige fase van de zonsverduistering vanuit Frankrijk kunnen zien, maar vanaf 04.30 uur zullen we alle gedeeltelijke fasen beginnen te zien tot 05.29 uur, wanneer we ons volledig op de planeet Aarde zullen bevinden. schaduw maar nog steeds boven de horizon. We zullen kunnen proberen om de landschapselementen tegelijkertijd met de maan te krijgen om een ​​mooie foto te maken. Er kunnen bezienswaardigheden zijn in Parijs of elders in Frankrijk, misschien de Eiffeltoren of een ander monument op de voorgrond. We nodigen iedereen uit om hun foto’s op sociale netwerken te delen door het tijdschrift Ciel & Espace te vermelden.

Moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen met een speciale bril?

Nee, want in tegenstelling tot een zonsverduistering is er geen gevaar voor het oog. Er is geen risico op verbranding van uw ogen. De maan weerkaatst het licht van de zon en daar zal ze het in veel mindere mate weerkaatsen omdat ze geleidelijk in de schaduw van de aarde zal komen. Het krijgt een koperkleur omdat er alleen rood zonlicht op valt, dat wordt afgebogen door de atmosfeer van de aarde. Het is een esthetisch fenomeen om te zien!

READ  Vijf ingetogen apparaten die je deze zomer in je tas wilt stoppen

Is verduistering nuttig voor het maken van waarnemingen die niet op een ander moment kunnen worden gedaan?

Er is weinig, maar er is weinig! Er zijn bijvoorbeeld twee observatoria in de wereld, één in Alpes-de-Haute-Provence, die telescopen met lasers hebben die naar de maan worden gestuurd. In de jaren zeventig plaatsten astronauten van de Apollo-missies reflectoren op het oppervlak van de maan om deze lasers te reflecteren en de exacte afstand tussen de aarde en de maan tot op de centimeter nauwkeurig te meten. Daar is de kans groot dat de lichtsterkte veel zwakker zal zijn en plotseling zal de laserreflectie beter lijken. Het voordeel van deze berekeningen is de meting van de langetermijnevolutie van de baan van de maan ten opzichte van de aarde.