Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongekende teleportatie binnen een kwantumnetwerk

VERHAAL – Een experiment in een laboratorium heeft aangetoond dat het mogelijk is om twee kwantumcomputers aan elkaar te koppelen.

Hoewel de beloften van kwantumcomputing enorm zijn, zijn de problemen waarmee wetenschappers worden geconfronteerd niet minder ernstig. Daar is op zijn minst één diepgaande reden voor: al het potentieel van dit nieuwe veld komt juist voort uit de ‘kwantitatieve’ aard van informatie die van nature erg kwetsbaar is. Het is moeilijk te onderhouden in de tijd, het is onmogelijk om het te meten zonder het te vernietigen, en daarom is het erg moeilijk om ermee te werken.

Dit is de reden waarom een ​​recente studie werd gepubliceerd in het tijdschrift de natuur temperen Het is een belangrijke mijlpaal: een beroemd team van de TU Delft is erin geslaagd een quantumbit (of qubit) van punt A naar punt C te sturen van een netwerk van drie knooppunten A, B en C waar A en C niet met elkaar verbonden waren . Dit levert een principieel bewijs op dat het ooit mogelijk zal zijn om kwantumcomputers aan te sluiten.

“Het is een functie die op dit moment nog erg basic is, omdat er nog geen computers zijn…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 86% om het te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Deze robot om de maan te verkennen zal je verrassen met zijn bijna menselijke bewegingen