Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ongebruikelijk in Calvados: deze manager biedt al zijn werknemers een elektrische auto aan voor Kerstmis!

François Josset, oprichter van Femaag in Reux, presenteerde een elektrische auto aan zijn medewerkers. © Dr

De kerstman was hun baas en zijn geschenk zou een goede oplossing zijn voor het nieuwe jaar! François Josset, oprichterVimag-bedrijf in Rioxnabij Pont-l’Evêque (Calvados) Een elektrische auto voor haar 14 medewerkers.

milieu en koopkracht

“Ik rijd al zes jaar elektrisch en dat is mijn mening De meest milieuvriendelijke oplossing om vandaag te rijden. Ik peilde mijn collega’s en realiseerde me dat ze hier niet klaar voor waren, voornamelijk om financiële redenen of vanwege een gebrek aan kennis van de elektrische auto ”, zegt de president.

tot Stimuleer ze om schoon te rijden, Dan overweegt François Josset om hen een elektrische bedrijfswagen aan te bieden. “Hierdoor kunnen ze rijden op hun persoonlijke en professionele reizen, maar vooral voor zakelijke reizen vanuit huis. Omdat sommigen van ver komen, tot wel 100 kilometer heen en terug”, legt hij uit.

manier om te verzoenen Twee onderwerpen “die hem na aan het hart liggen”. : Het milieu beschermen met het elektrische voertuig en “zijn koopkracht ondersteunen” door de auto van het bedrijf ter beschikking te stellen. “In plaats van de kosten van levensonderhoud te verhogen, wat soms neerkomt op een plons, zei ik tegen mezelf dat ik dit sterke gebaar zou maken. In feite zou er de komende jaren een kleinere algemene stijging zijn. Maar het is een deal die ze op grote schaal hebben geaccepteerd.”

Een auto voor 30 euro/maand

Kerstcadeau komt eraan Het werd goedgekeurd door al zijn medewerkers. “Toen ik het project in hun handen legde, hadden ze 40 seconden nodig om ja te zeggen! François Josset lacht. »

Slechts één persoon dacht dat het te mooi was om waar te zijn, voordat hij zich realiseerde dat er geen addertje onder het gras zat.

Voor een bedrijf dat plastic verpakkingsmachines maakt, vertegenwoordigt het het initiatief 30.000 euro kosten Voor leasing, verzekering, onderhoud en elektra. “Ik bood hen het bezit van een auto aan in ruil voor een bescheiden bijdrage van € 30 per maand om deel te nemen aan de inspanningen van het bedrijf”, legt de baas uit.

READ  Stroomstoringen hebben gevolgen voor de internetverbinding van veel klanten

Het personeel was blij en overwonnen

Een maand na het overhandigen van de sleutels zijn de medewerkers van Femaag overtuigd. “Ze zijn heel blij en beseffen wat het werkelijk is als financieel voordeel. Na een jaar zullen ze dat nog meer beseffen”, zegt hij. Achter – in de andere richting economisch voordeelHet team is trots Praktische toepassing De elektrische auto: tijdwinst en eenvoud, rijplezier, minder lawaai…

Video’s: Momenteel bij Actu

De baas heeft op zich nemen. Er was geen manier om hen aan te moedigen dit proces zelf te doen. Daar heb ik ze op de een of andere manier gedwongen om op het niveau van de omgeving te handelen”, vat hij samen.

Het initiatief van de president zorgt voor ophef

open Door Sweet FM-radioAl snel werd het buitengewone initiatief genomen door de directeur Bericht in de landelijke media. “Het begon te werken, de verzoeken zijn al een paar dagen niet gestopt”, gaf de oprichter toe. Verwachtte hij ophef? “Nee, en als ik wilde, heb ik niet gemist! Zulke proporties hadden we niet verwacht”, lacht François Gosset, die helemaal opging in het spel.

Een mooie schijnwerper voor het in 2010 opgerichte bedrijf, dat wel kan Ideeën aan anderen geven. “Het is goed dat de media goed nieuws willen brengen. En dan horen we vaak dat presidenten klootzakken zijn”, glipt François Josset uit. “Ik weet niet of ik de komende jaren nog gekkere ideeën zal hebben…!” »

Was dit artikel nuttig voor u? Weet dat je Pays d’Auge de ruimte in kunt volgen nieuws . Met één klik, na registratie, vind je al het nieuws van je favoriete steden en merken.

READ  Lena Khan, een felle criticus van GAFA, heeft de Amerikaanse antitrustchef benoemd