Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ambities van Xavier Niel rocken de M6

zal gaan, toch? Qua audio en beeld zou de actie op maandag 23 januari moeten draaien om Xavier Niel: voorzitter van Free (en individueel aandeelhouder in Globalisme) Zal hij proberen zijn frequentie naar M6 te blazen? Op 16 januari deed de zakenman nog een laatste stap door aan Arcom te vragen: Audiovisual and Digital Communications Regulatory Authority (voorheen CSA), het e-mailadres om het aanvraagdossier volgens de vastgestelde procedure te verzenden. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij het vandaag niet zou gebruiken.

Voor Xavier Niel, die in 2022 tweemaal zijn wens heeft uitgesproken om het belang van 48,3% van RTL Group in de M6-groep over te nemen, is de kans uniek. Het is voor het eerst sinds 1987 dat toestemming wordt gegeven aan TF1 en M6 om dit staatseigendom gratis te exploiteren, de twee zenders moeten er actief naar streven om het recht te verkrijgen “Gebruik van de radio-elektrische hulpbron” nodig voor “Publiceer tv-service”. Ondanks de opkomst van andere ontvangstmodi, is DTT nog steeds de enige manier om toegang te krijgen tot televisie voor ongeveer 20% van de Franse huishoudens.

Het nieuws van de afgelopen maanden heeft veel redenen gegeven om de zes te volgen in plaats van die op een schilderij van de grondlegger van de Ilias: Niet alleen de eigenaar van de M6 probeerde er vanaf te komen – in de hoop het eerst samen te voegen met TF1 en het vervolgens te verkopen – maar de persoon die verondersteld wordt de beste verdediger van de belangen van het kanaal te zijn vóór Arcom, bestuursvoorzitter Nicolas de Tavernost, deed er alles aan om deze operaties succesvol te laten zijn . De 72-jarige leider “Hij zal het moeilijk krijgen om de eed af te leggen waar hij zich de komende 10 jaar aan wil houden”, zei hij. bespot een van zijn rivalen.

READ  CPF-zwendel: telefoontjes, sms, pas op voor oplichters die uw trainingsaccount willen hacken

“Het is niet te gevaarlijk.”

Met Thomas Valentin, vicevoorzitter van de Uitvoerende Raad, leed de patriarch van de Franse audiovisuele sector vorige week om opnieuw te onderhandelen over nieuwe toezeggingen met spelers in de audiovisuele sector. “Ze zijn te laat en het is niet al te serieus.”een producer bekritiseren.

Ondertekend door TF1, op 12 januari, aan A.J Een nieuwe samenwerkingsovereenkomst Drie jaar bij de vertegenwoordigers van de sector – grotendeels een hernieuwing van zijn eerdere toezeggingen – gaf het gevoel dat de druk op de M6 toenam. La Une hernieuwt aanzienlijk zijn engagement om de creatie van erfgoedwerken te financieren tot 12,5% van zijn omzet. “Het was belangrijk dat we onze overeenkomst verlengen die de investeringen in Franse romans verhoogt tot 200 miljoen euro per jaar gedurende drie jaar.”verheugt een van de begunstigden van het partnerschap. “De opkomst van financiële betrokkenheid in onafhankelijke documentaires is een enorme stap voorwaarts voor ons”Van zijn kant voegt Vincent Gisbert, algemeen afgevaardigde van SPECT (Union of Producers and Creators of Television Programmes) eraan toe.

Je hebt nog 45,46% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.