Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wie moet deze week de begunstigde zijn?

Te midden van stijgende elektriciteits- en gasprijzen ontvangen dit jaar 12 miljoen Fransen een “energiecheque”, een financiële steun van tussen de 100 en 200 euro. Hier zijn de secties voor deze hulp deze week.

sinds 2018, Stroomcontrole Het wordt toegekend aan de armste gezinnen om hen te helpen bij het betalen van uitgaven voor aardgas, elektriciteit of elektriciteit brandstofik binnenlands houtof petroleumbiomassa of andere brandstoffen die worden gebruikt voor verwarming en warmwaterproductie.

Deze steun wordt in 2022 versterkt door de teruglopende koopkracht van de Fransen, onder meer veroorzaakt door hogere energieprijzen. Hoewel over het algemeen gereserveerd voor minder dan 5,8 miljoen mensen, zal de verlenging van de stroomcontrole dit jaar in totaal 12 miljoen Fransen treffen.

Deze uitzonderlijke cheque van 100 tot 200 euro wordt automatisch uitgereikt aan personen die er recht op hebben, zonder enige voorafgaande handeling. De cheque wordt in termijnen betaald Tot 27 januari 2023. Zoals bepaald door de overheid, is dit bedrag onderworpen aan het Department of Residence voor in aanmerking komende personen.

Deze week van 16 tot 20 januari 2023 zijn dit de betrokken departementen: Morbihan, Bas-Rhin (exclusief Straatsburg), Charente, Charente-Maritimes, Dordogne, Gironde (vierde zending), Landes, Lots-et-Garonne, Pyrénées-Atlantiques en Vienne, Haute-Vienne, Ariège, Aveyron, Haute-Garonne, Gers, Lot, Hautes-Pyrénées, Pyrénées-Orientales, Tarn-et-Garonne. Houd er rekening mee dat de tijd tussen de verzending van energiecheques en de acceptatie bij de begunstigde thuis over het algemeen varieert van twee tot vier dagen.

Energiecheck: krijg ik het?

Deze unieke bijstand, door de regering ingesteld vanaf december 2022, is van toepassing op alle huishoudens waarvan de referentiebelasting per consumptie-eenheid (RFR/UC) niet hoger is dan € 17.400. De ondergrens is vastgesteld op 200 euro voor huishoudens die genieten van de energiecheque “basis”, tegen een tarief van 100 euro voor huishoudens met een fiscale referentie van minder dan of gelijk aan 10.800 euro per eenheid verbruik en 100 euro indien deze tussen 10.800 euro ligt. euro en 17.400 euro.

READ  Wat is het meest gebruikte apparaat?

Opgemerkt moet worden dat, zoals de overheid specificeert, “ontvangers van energiecheques 2022 en eerder die besluiten om de energiecheque die ze hebben ontvangen automatisch toe te wijzen aan hun leverancier (pre-toewijzing), hun cheque-energie niet exclusief voor de papieren formule ontvangen.