Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

OnePlus Buds Pro echte draadloze oordopjes-test: maken ze hun high-end ambities waar?

OnePlus Buds Pro biedt drie actieve ruisonderdrukkingsmodi, waarvan de werking niet al te intuïtief is om te begrijpen: elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, die niet echt zijn wat je zou denken bij het lezen van de titel van elke modus.

Meting van ruisonderdrukking: referentieruis in zwart, passieve isolatie in gestippeld grijs, ‘noise cancelling’-modus in rood, ‘maximale noise-cancelling’-modus in paars, ‘smart’-modus in oranje.

De “Adaptive” modus is degene waarop de koptelefoon standaard is ingesteld… en het is ook de minst overtuigende van allemaal. Zeer verwarrend, het lijkt zijn inspanningen te concentreren op de hoge frequenties, waardoor het slechts marginaal beter blijkt te zijn dan de eenvoudige passieve isolatie van koptelefoons. De modus Ruisonderdrukking zelf maakt niet uit in vergelijking met de modus Maximale ruis, die groter of gelijk is aan deze over het hele hoorbare spectrum.

Laten we ons dus concentreren op de laatste, die zorgt voor demping van externe ruis die zeker gevoelig en voelbaar is, maar verre van de beloften van de fabrikant waarmaakt. Terwijl de laatste met trots een demping tot 40 dB aankondigt, zouden we op zijn best tevreden moeten zijn met 20 dB – genoeg om het gebrom van de motor te dempen of de trein te laten rollen, maar geen echte bel van stilte voor de gebruiker te creëren.

Bovendien veroorzaken de algoritmen die in de hoofdtelefoon worden gebruikt, een zeer hoge ruisonderdrukking naar de triplex toe – daarom zijn, wanneer gemeten, de actieve ruisonderdrukkingscurves veel hoger dan de passieve isolatiecurve bij 1 kHz. Als gevolg hiervan blijft niet-statische ruis, zoals menselijke spraak, zeer goed waarneembaar. Verwacht dus niet dat de ruisonderdrukking van de Buds Pro je helpt je focus te verbeteren in een luidruchtige open ruimte; In deze omstandigheden is het niet nuttig voor u.

READ  [E3] Battlefield 2042 Eindelijk