Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk stelt voor om Artemis III-astronauten vóór 2024 op de maan te laten landen

Space X-chef Elon Musk tweette op 15 augustus 2021 dat NASA’s Starship HLS-lander klaar zal zijn om astronauten op de maan te laten landen vóór 2024. Het Amerikaanse maanprogramma is echter laat en het missieschema van Artemis zal waarschijnlijk worden uitgesteld, waardoor toekomstige verkenningen worden vertraagd mensen van de maan.

van astronauten Op de maan vóór 2024? Dit is de prestatie die we willen bereiken Elon Musk. De miljardair aan het roer van Space X merkte in een korte tweet op dat de Lunar Landing Module (HLS, voor) menselijk landingssysteem), is momenteel aan de gang Bouw, waarschijnlijk klaar voor 2024. Musk beantwoordt vervolgens de vraag voor het account. Alles Artemis (@artemis360_moon), vraagt ​​of HLS zal werken voor de Artemis III-missie.

Starship HLS, een nieuw type landingsvaartuig

Ondanks de lopende onderhandelingen Blue Origin & Dynetics Om het contract voor de maanlander van Space X veilig te stellen, blijft Elon Musk de eerste keuze van het Amerikaanse ruimteagentschap. De Bureau voor verantwoordingsplicht van de overheid De GAO, die verantwoordelijk is voor het toezicht op de openbare rekeningen van de Amerikaanse staat, kondigde op 30 juli aan dat het de gezamenlijke aanbiedingen van Blue Origin en Dynetics afwees. Evenwijdig met NASA Hij betaalde Space X $ 300 miljoen als onderdeel van het contract om HLS te bouwen.

READ  Metaverse: het internet van morgen, een nieuwe speeltuin voor GAFAM

Starship HLS is een nieuw en ambitieus project. Het chassis van het schip is gebaseerd op het chassis van het ruimtevaartuig, maar de sonde verschilt enigszins van andere draagraketten die op de aarde zijn gericht: het heeft geen hitteschild of panelen om het apparaat te manoeuvreren. Na de lancering zal de HLS op de maan worden gestationeerd en worden gebruikt om astronauten van het Orion-ruimtevaartuig naar het maanoppervlak te vervoeren tijdens verschillende Artemis-missies.

Vertragingen stapelen zich op

Als NASA de standaarddatum van de Artemis III-lancering, gepland voor 2024, niet wijzigt, wordt het ruimteagentschap geconfronteerd met veel vertragingen die Taakplanning bewerken En verminderde het optimisme van Elon Musk. 13 augustus Jeff BezosIn een andere poging om het NASA- en Space X-contract tot zinken te brengen, kondigde hij het begin aan van een juridische procedure bij het Amerikaanse federale gerechtshof, met het argument dat het Amerikaanse ruimteagentschap het respect van het bedrijf van Elon Musk “voorkeurt”. Deze actie leidde tot de opschorting van het werk in uitvoering bij Starship HLS, waarvan niemand de hersteldatum kon voorspellen.

Ondanks de tegenslag voor Space X, is de Artemis I-missie: Nog gepland voor 2021 Het zal de lancering van nieuwe schepen mogelijk maken ruimtelanceringssysteem en Orion.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?