Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoekers hebben echte wonderen gevonden voor de kust van Tahiti

UNESCO-onderzoekers hebben een heel bijzonder en gezond koraalrif ontdekt. Een sprankje hoop voor alle koraalriffen in gevaar?

Onze planeet zit vol met onverwachte schatten, waarvan er vele in de diepten van de oceanen liggen. Afgelopen november deden onderzoekers verbonden aan UNESCO in de Stille Zuidzee een verrassende ontdekking; In de buurt van Tahiti kwamen ze een enorm koraalrif Heel bijzonder en in uitstekende gezondheid. Ze hebben zojuist absoluut geweldige foto’s gepost voor hun verkenning.

We ontdekken een betoverend landschap, waar elke meter land bezaaid is met elegante spiralen van koraal. In feite heeft dit rif visueel niets te maken met de meest bekende, zoals het Great Barrier Reef. Hier heeft het geen zin om naar de beroemde karakteristieke vertakkingen te zoeken; Als alternatief zijn er soorten gigantische “rozen” die een diameter van meer dan twee meter kunnen hebben.

Het was magisch om deze prachtige gigantische koraalrozen zo ver het oog reikt te zienAlexis Rosenfeld, de Franse onderwaterfotograaf verbonden aan de expeditie waaraan we deze uitzonderlijke foto’s te danken hebben, legt uit.

Luxe rozenveld aan de rand van een klif

Grootte geeft volgens de onderzoekers aan dat deze koralen mogelijk al tientallen jaren bloeien. Dat dit buitenaardse botanische tuinlandschap lange tijd onzichtbaar blijft in de buurt van een toeristische attractie, komt door zijn ongewone ligging. In feite heeft dit koraalrif zijn intrek genomen tussen 30 en 70 meter, veel dieper dan het gebruikelijke rif.

Eigenlijk maar één Een klein deel van het zonlicht zijn weg naar die diepte weten te vinden. Het is dus een enigszins besloten gebied; De meest gevoelige organismen riskeren het niet, maar degenen die er leven zijn over het algemeen echte overlevenden, met bepaalde aanpassingen die hen in staat stelden om dit te doen. vestigt zich op de rand van de afgrond.

READ  Covid-19: Dit zijn de grote steden in Var waar vervuiling de alarmdrempel overschrijdt

En de prachtige rozen die dit koraal zo aantrekkelijk maken, zijn precies een van deze aanpassingen. In feite voeden koralen zich bijna uitsluitend door te filteren Plankton Die in het water, plantaardig (fytoplankton) of dierlijk (zoöplankton). Maar door het gebrek aan beschikbaar licht zijn deze prooien, die meestal in overvloed aanwezig zijn, op deze diepte wat schaars.

De schaarste aan prooien is een selectieve druk. Deze koralen zijn generaties lang gedwongen zich aan te passen om te overleven. zoals het gebeurt, Natuurlijke selectie gaf uiteindelijk de voorkeur aan deze vreemde platte vorm; Dit geeft de bloemblaadjes met extra groot filtratieoppervlak, Hierdoor kunnen ze voor zichzelf zorgen ondanks de schaarste aan prooien.

© Alexis Rosenfeld – Lacaza Productions – UNESCO

echte badass

Maar deze riffen zijn niet alleen een adembenemende bron; Het is ook in veel opzichten een uitzonderlijk ecosysteem, zowel wetenschappelijk als ecologisch. “Het is een eenmalig positief verhaal over koraalriffen, wat tegenwoordig vrij zeldzaam is.Julien Barbier, hoofd van de maritieme afdeling van UNESCO, juicht toe.

Wat de onderzoekers zo enthousiast maakt, is vooral de staat van instandhouding van dit koraalrif, die de onderzoekers momenteel als “ongeëvenaard” beschouwen. Het is inderdaad een uitzondering in een tijd waarin de meeste koraalriffen worden beïnvloed door de opwarming van de aarde, veranderingen in de mariene biodynamica en verzuring van de oceaan.

Dus de onderzoekers waren verrast om zo’n vernield koraalrif te vinden. Ze zullen deze riffen met speciale interesse blijven bestuderen; Dus ze hopen dat Lees meer over hoe deze koralen hebben weten te overleven Ondanks de veranderende omstandigheden van hun omgeving, terwijl hun tegenhangers vaak in slechte staat verkeren. Deze bevindingen kunnen vervolgens worden opgenomen in inspanningen voor het behoud van koraal.

READ  Tiger Mosquito: Occitanië staat op scherp, maar moeten we ons echt zorgen maken over de risico's van tropische ziekten?

We denken dat deze diepe riffen beter beschermd zijn tegen de opwarming van de aarde‘”, legt marien bioloog Laetitia Hadwin uit aan CNN.De ontdekking van zo’n ongerept koraalrif is goed nieuws dat zou kunnen inspireren tot verder natuurbehoud.‘, specificeer.

Het lot van koraalriffen is een absolute noodsituatie

Dit zou echt een sprankje hoop zijn voor deze zeer basale soort in de mariene biodynamica. Er is urgentie. Sommige onderzoekers schatten dat de helft van de in 1950 gevonden koraalriffen mogelijk al verdwenen is. Ander werk geeft aan dat tegen 2100 verzuring zou kunnen zijn Voor eens en voor altijd koraalriffen uitroeien.

Dit zou een echte ecologische ramp zijn, want koraalriffen bestaan ​​niet in een vacuüm. Het zijn vrij grote spelers in hun ecosystemen; Het voortbestaan ​​van duizenden soorten dieren en planten van alle soorten hangt dus direct af van de relatie die ze hebben met koraalriffen, direct of indirect. Als deze laatste zou verdwijnen, zou dat de doodsteek zijn voor een groot deel van deze soorten en voor de hele mariene biodynamica zoals we die kennen, met ernstige gevolgen voor de biosfeer.

Voor onderzoekers is dit de perfecte gelegenheid om te herinneren aan het belang van onze oceanen. Ze dringen er ook op aan dat de wetenschap er absoluut aanzienlijke middelen aan moet besteden. “We zien grote investeringen in ruimteverkenning aankomen, wanneer we niet genoeg geld hebben om ons huis, en de oceaan in het bijzonder, te bestuderen., betreurt Julian Barbier tegen CNN.Ik denk dat dit iets is dat de komende tien jaar moet worden benadrukt – het creëren van de kennis die nodig is om de planeet terug op een gezonder pad te krijgen door middel van oceaanbehoud.“, concludeert.

READ  De zoektocht van Brion wordt gepauzeerd na de tweede zaak Creutzfeldt-Jakob