Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-Omicron: Wat zijn deze nieuwe symptomen die worden verergerd door warm eten?

We leerden over anosmie, het verlies van geur dat Covid kan veroorzaken. Hier is haar neef: Parosmia. Hiermee ruikt warm eten naar afval of uitwerpselen.

Volgens veel deskundigen covid-19-pandemie Ik nader het einde. Volgend voorjaar zou hij zelfs het einde van de tunnel kunnen bereiken. Maar na twee jaar Epidemie, de Coronavirus Het blijft zichzelf openbaren terwijl het verandert, evolueert en transformeert.

Lees ook:
Covid: Dankzij Omicron is het einde van de epidemie “redelijk” volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

geen parosum

de nieuwste versie, Variant Omicron, deden wetenschappers het ergste vrezen. Het is besmettelijker, het blaast ook het nummer op vervuiling dagelijks. Gelukkig lijkt het minder erg te zijn. Het presteert echter ook Coronavirusziekte Lang.

Lang Covid kan in verschillende vormen voorkomen. En onze collega’s hebben er eentje opgemerkt brutaal Amerika.

In hun rapport van 20 januari gaven veel mensen die door Covid waren getroffen toe dat ze eerder waren geslagenanosmie. Weet je, dit is beroemd verlies van reukvermogen Het kenmerk van Covid vooral gevonden bij alternatieve delta Wat minder aanwezig – maar toch aanwezig – bleek te zijn met Omicron.

Bloedarmoede die wordt gevolgd door een andere aandoening teken van ziekte. Soms wordt verlies van reukvermogen gevolgd door een reukstoornis Met warme gerechten die naar vuilnisbakken of uitwerpselen kunnen ruiken. Dit fenomeen heet Parosmisch.

6 maanden, een jaar of langer…

Federica Genovese, expert van het Monell Chemical Senses Center (het wetenschappelijke instituut dat onderzoek doet naar smaak en geur in Philadelphia, VS), benadrukt dat dit een logisch vervolg is. Eigenlijk, “Wanneer het virus de geurcellen aanvalt, vernietigt het de neuronen. Dit veroorzaakt reukverlies. Gelukkig vervangen andere neuronen ze, maar ze maken slecht opnieuw verbinding. Als gevolg hiervan kunnen sommige patiënten perziken… basilicum ruiken. In de beste gevallen…omdat het snel kan verslechteren en geuren echt onaangenaam kunnen zijn.’.

fenomeen versterkt met warm eten Waardoor veel meer moleculen vrijkomen dan bij koud eten. Maar het kan zich ook manifesteren bij andere producten of materialen.

READ  Onderzoek vindt drie preventieve maatregelen die het risico op kanker bij ouderen verminderen - rts.ch

Gelukkig is de zenuwcellen Het heeft een beperkte levensduur en de nieuwe neuronen zullen weer goed aansluiten. Bij sommige patiënten kan het verlies van geur niet volgen op parosmie. In andere gevallen kan parosmie 6 maanden tot 1 jaar aanhouden. Bekijk meer.