Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoek in Texas reorganiseert onderzoeken gericht op ouders van transgender kinderen

Texas blijft vasthouden aan zijn reputatie als een zeer conservatieve staat. Het Hooggerechtshof van de staat op vrijdag (13 mei) stond opnieuw onderzoeken toe naar de ouders van transgender kinderen, en vernietigde een rechterlijke beslissing die die processen in maart opschortte. In 2021 stelde een controversiële richtlijn van de Republikeinse gouverneur Greg Abbott bepaalde maatregelen gelijk “geslachtsverandering” Wat betreft het paleis “slechte bezorgers” strafrechtelijk beschuldigd. Een hof van beroep, dat was overgenomen door een van de families, had in maart de handhaving van deze richtlijn stopgezet. Het Hooggerechtshof van Texas is echter van oordeel dat het Hof van Beroep ‘Hij heeft zijn discretie misbruikt’ Door een landelijk bevel uit te vaardigen, volgens zijn besluit geraadpleegd door het Franse persbureau (AFP).

tegenstrijdige beslissing

Aan de andere kant kunnen de autoriteiten het onderzoek naar de familie die de zaak voor de rechter heeft gebracht niet hervatten, zoals de rechtbank oordeelde, aangezien dit onderzoek ertoe zal leiden dat zij in de problemen komen. ‘Onherstelbare schade’. “De beslissing van vandaag is een overwinning voor onze klanten en de rechtsstaat”Volgens de mensenrechtenorganisatie ACLU, die prees In een tweet een “gedeeltelijke” overwinning. Gedeeltelijk vanwege “Het is duidelijk dat de uitvoering van dit besluit lijden veroorzaakt bij jongeren en hun families.”voegde ze eraan toe. “Deze meedogenloze aanvallen op transgenderjongeren moeten stoppen.” Op verzoek van de vereniging.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De overwinning van een transgenderzwemmer veroorzaakt controverse in de Verenigde Staten

Het uitgangspunt voor deze richtlijn is uitgebreid overgenomen van gouverneur Abbott in de Verenigde Staten. De moeder van een transgender tiener werd geschorst door haar werkgever, Texas Family Services, en bezocht door een inspecteur die onderzocht of haar 16-jarige dochter Het ging niet van man op vrouw.Volgens de door de familie ingediende klacht.

READ  Reporters Without Borders diende een klacht in bij het Internationaal Strafhof

De zaak heeft een nationale dimensie gekregen. Zozeer zelfs dat de Amerikaanse president, Joe Biden, een… “Een sarcastische en gevaarlijke campagne gericht op transgender kinderen en hun ouders”. De zorg die moet worden gegeven aan transgender-minderjarigen, net als hun deelname aan sportwedstrijden of het gebruik van toiletten van het geslacht waarmee ze zich identificeren, is het onderwerp van levendige debatten in de Verenigde Staten, zoals veel conservatieve staten de afgelopen jaren hebben omarmd. van de beperkende regelgeving.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In de Verenigde Staten organiseren Democraten, in het licht van een dreigende conservatieve revolutie, het verzet

De wereld met AFP