Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boris Johnson voorspelde maandag in Noord-Ierland, dat verwikkeld is in een politieke crisis

Boris Johnson voorspelde maandag in Noord-Ierland, dat verwikkeld is in een politieke crisis

Vakbondsleden, die voorstander zijn van het handhaven van de boycot in het VK, hebben het werk van de lokale vergadering geblokkeerd om zich tegen sommige van de post-Brexit-bepalingen te verzetten.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Een week na de historische overwinning van Sinn Fein, die strijdt voor de hereniging van Ierland, verkeert Noord-Ierland in politieke verlamming. Vakbondsleden, die voorstander zijn van het handhaven van de boycot in het VK, hebben het werk van de lokale vergadering geblokkeerd om zich tegen sommige van de post-Brexit-bepalingen te verzetten. Boris Johnson zal naar verwachting maandag proberen de situatie te kalmeren, zo vernamen we op vrijdag 13 mei.

>> Noord-Ierland: vier vragen over de historische overwinning van de nationalist Sinn Féin bij de parlementsverkiezingen

De nieuw gekozen raad kwam vrijdag voor het eerst bijeen sinds Sinn Fein, een voorstander van hereniging met de Republiek Ierland, de leiding nam bij de lokale verkiezingen op 5 mei, de eerste in meer dan honderd jaar in de geschiedenis van het graafschap.

Maar de Democratic Unionist Party (Unionists), die tweede werd, weigert de macht te delen met Sinn Fein, zoals bepaald in het vredesakkoord van 1998, zolang de post-Brexit-douanecontroles zoals bepaald in het protocol waarover u in Londen onderhandelde, nog steeds van kracht zijn. Op het moment van echtscheiding met de Europese Unie. Om hun vastberadenheid te tonen, weigerden de gekozen vertegenwoordigers van deze politieke partij het hoofd van de gemeenteraad te benoemen.

“Teleurgesteld” en “Boos” Geconfronteerd met een institutionele patstelling beschuldigde de vice-voorzitter van Sinn Fein, Michelle O’Neill, die de nieuwe regeringsleider van Noord-Ierland zou worden, de DUP ervan het publiek te belemmeren in het licht van de institutionele patstelling. ‘Het bedrijf is gegijzeld door de harde Brexit die ze met hun vrienden hebben binnengehaald’ Van de conservatieve partij van Boris Johnson.

READ  Een nieuwe blunder van Joe Biden verwart Cambodja en Colombia

Ze voegde eraan toe dat de Britse premier maandag naar Belfast zal reizen en betreurt dat Noord-Ierland dit heeft gedaan. Een pion in het midden van een strijd tussen de Britse regering en de Europese Unie.