Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Erdogan zegt dat Zweden en Finland lid worden van de NAVO een ‘fout’ zou zijn

De toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO zouFoutNet als de toetreding van Griekenland tot het NAVO-verdrag, regeerde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op vrijdag 13 mei.

Het staatshoofd legde de pers uit datHij wil dezelfde fout niet opnieuw zien toen Griekenland toetrad“Stockholm en Helsinki aangeklaagden”voor het herbergen van PKK-terroristen“Koerdische arbeiderspartij. “We hebben geen positieve recensie‘, hij stond erop.

Verwijzend naar de “fout” van Griekenland

We volgen momenteel de ontwikkelingen met betrekking tot Zweden en Finland, maar we hebben geen positief oordeel, omdat ze eerder een fout hebben gemaakt in de NAVO met betrekking tot Griekenland, tegen Turkije.Dat zei het staatshoofd aan het einde van het vrijdaggebed in Istanbul. “Bovendien zijn de Scandinavische landen helaas bijna net pensions voor terroristische organisatiesHij voegde eraan toe, daarbij verwijzend naar de Koerdische Arbeiderspartij, die zowel door Turkije als door de Europese Unie en de Verenigde Staten is geclassificeerd als een terroristische organisatie.

Turkije reageerde als de eerste afwijkende stem binnen de NAVO over de mogelijkheid dat Finland en Zweden toetreden tot de NAVO. Sinds het begin van de crisis en daarna de Russische inval in Oekraïne heeft Ankara zijn best gedaan om goede betrekkingen te onderhouden met de twee landen, waarvan de economie sterk afhankelijk is.


zie ook NAVO: lidmaatschap zal ‘de veiligheid van Noord-Europa versterken’, zegt Finland

READ  Lucien Calibre werd verkozen tot voorzitter van de Assemblee van de regionale autoriteit