Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het einde van dwingende redenen om teveel van en naar de overzeese gebiedsdelen te reizen

Het kabinet kondigt een versoepeling van de regels voor reizen van en naar het buitenland aan, te beginnen met het einde van de dwingende redenen voor niet-gevaccineerde reizigers. Alleen Wallis en Futuna maken zich nog zorgen over deze procedure.

Het nieuws zal veel reizigers geruststellen. In een persbericht kondigde de regering het einde aan van dwingende redenen om niet-gevaccineerde personen van en naar overzeese gebiedsdelen te reizen. Het enige gebied dat nog door deze maatregel wordt getroffen: Wallis en Futuna, waarvoor reizigers zijn vrijgesteld van het volledige vaccinatieschema, moeten altijd een reisbewijs overleggen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte ook bekend dat gevaccineerde reizigers niet langer een negatieve Covid-19-test hoeven te overleggen om te reizen. Tot slot, zoals de regering en het Europees Luchtvaartagentschap gisteren hebben bekendgemaakt, is het dragen van een masker niet verplicht aan boord van vliegtuigen. “Het blijft echter een effectieve manier om jezelf en anderen in afgesloten ruimtes te beschermen”, aldus de verklaring.

“Deze reductie houdt rekening met de verbetering van de epidemiologische situatie op nationaal niveau en de daling van het aantal ziekenhuisopnames”, legt het ministerie uit, die stelt dat “de vijfde golf nog niet voorbij is” en dat “ieders waakzaamheid relevant moet blijven.”

READ  In Iran werd de Fransman Benjamin Brier veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf wegens spionage